Velig Deurne? Halskettingdieven en meer

Halskettingdieven                


Twee 84-jarige dames werden donderdag het slachtoffer van halskettingdieven. In Merksem wandelde om 11.15u een van de slachtoffers op Grijsdijk. Een man passeerde en rukte haar halsketting af. Om 16.30u verliet een leeftijdgenote haar woning in de Notenstraat in Deurne. Ze had nog maar net de voordeur geopend toen een onbekende haar naar binnen duwde en tegen de muur drukte. Hij rukte haar twee gouden halskettingen af.


Gazet van Antwerpen 1 oktober 2011


 


Vandalen breken in tuinhuisjes volkstuintjes in


Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag voor problemen gezorgd in de volkstuintjes van het Drakenhof, op de Mortselsesteenweg in Deurne. Ze braken in in een achttal van de tuinhuisjes. Verschillende ervan raakten beschadigd.


“Er is uiteindelijk niet al te veel gestolen”, vertelt Marleen Van Roeyen (43), die zelf ook een tuintje heeft. “Een baseballbat van een kindje, een radio en een fles wijn zijn verdwenen. Maar de beschadigingen zijn erger. Je steekt tijd in zo’n tuintje en dan is het niet aangenaam om te zien dat het zo beschadigd wordt.”


Opzichter Rudi Stevens (63) zorgde er zaterdag voor dat alle huisjes weer dichtgemaakt waren. “Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt”, zegt hij. “We hebben aan de politie gevraagd om wat meer toezicht te houden, maar dat is blijkbaar moeilijk.” De daders blijven op te sporen.


Gazet van Antwerpen 3 oktober 2011


 


Handtasdiefstal mislukt


Een 71-jarige vrouw die donderdagavond door het Bisschoppenhofpark wandelde met haar echtgenoot is er aangevallen door drie jongens. Eén van hen probeerde de dame haar handtas af te nemen. Maar het slachtoffer hield haar tas stevig vast. Daarop sloegen jongeren op de vlucht.


Het Laatste Nieuws 30 september 2011


 


 


Overval in winkel


Twee jonge mannen bedreigden vrijdagavond rond 18.15uur de winkelverantwoordelijke van Game Mania op de August Van de Wielelei met een pistool. De twee waren even voordien de winkel binnengestapt. Ze keken wat rond en gingen tien minuten later terug naar buiten. Na vijf minuten kwamen ze opnieuw binnen. Eén van hen bleef aan de inkomdeur staan en de andere liep naar de kassa en bedreigde de 34-jarige verantwoordelijke met een pistool.


De vrouw drukte onmiddellijk de knop van het hold-upalarm in. Toen de overvaller dit zag, vluchtte hij samen met zijn kompaan de winkel uit. Een vrachtwagenchauffeur die op dat moment buiten aan de winkel stond, zag de verdachten wegspurten in de richting van de Turnhoutsebaan.


De vrouw raakte niet gewond. De politie bood haar wel slachtofferhulp aan. De politie is een onderzoek gestart naar de overvallers. (cdh)


Het Nieuwsblad 26 september 2011


Omkleedhuisje ijsberenclub uitgebrand


In Deurne brandde dinsdagavond het houten tuinhuis van de ijsberen uit in het Boekenbergpark. Tegen half elf ‘savonds moest de brandweer naar de achterbouw van het leegstaande restaurant ’t Paviljoentje. Zij konden de brand blussen, maar er blijft weinig over van het huisje. De oorzaak van de brand is onbekend, maar kwaad opzet wordt niet uitgesloten. (dlv)


Het Nieuwsblad 22 september 2011


 


 


 


 


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...