TING TING, DE TRAM VERTREKT OP DE DASCOTTELEI

Vanaf vrijdag 15 mei zou tram 8 over de Dascottelei denderen. De districtsraadsleden van Deurne waren ook uitgenodigd (zie bijlage). Wat gebeurde er echter toen districtsraadsleden Jan Van Wesembeeck en Guy Dirckx arriveerden om 15u10. De tram met aan het stuur Katleentje Van Brempt vertrok. Had de minister de 2 Deurnse mandatarissen zien aankomen en wou ze geen Vlaams Belang mandatarissen op “haar” tram? Het zou kunnen….

Als Vlaams Belang Deurne vinden we de tramverlenging nog altijd een draak…blijkbaar moet de minister net altijd in verkiezingsjaren een nieuwe lijn inrijden (tram 5 werd ingereden in 2006). De meerwaarde van deze tramlijn is ook een raadsel. Je bent sneller met tram 24 in het stadscentrum dan met tram 8. Wil je in het stadscentrum zo vlug mogelijk naar Silsburg dan neem je tram 24. Tram 8 doet daar ongeveer 15 minuten langer over. De bewoners van de wijk aan de Dascottelei waren zeker geen vragende partij. Zij hadden reeds op 500 m van hun deur voldoende openbaar vervoer nl. 3 tramlijnen en 4 buslijnen. De enige reden dat deze doortrekking van tram 8 diende te gebeuren zijn de toekomstplannen van de Lijn om een tramverbinding te hebben over de Ruggeveldlaan naar Deurne-Noord toe.

Katleentje Van Brempt verklaarde op ATV dat zij enkel gelukkige mensen zag op de Dascottelei. Jan Van Wesembeeck en Guy Dirckx, die niet op de tram mochten van Katleentje, hebben dan maar een praatje gedaan met deze “gelukkige” mensen van de Dascottelei. Over wat hebben deze “gelukkige mensen” klachten? De parkeerplaatsen zijn te smal. De rijbaan is te smal. Je moet er goed oppassen als je passagiers uitstappen. Sinds de heraanleg zijn er al veel zijspiegels van auto’s gesneuveld. De zichtbaarheid wanneer men links wil afdraaien is beperkt (u ziet dit op de foto, klik op de foto om ze te vergroten). Men ziet geen auto’s van de andere kant aankomen. De bussen en trams rijden veel te snel over de middenberm. Als je oversteekt moet je goed uitkijken. De putdeksels op de middenberm liggen los en als de bus erover rijdt maakt dat lawaai. De fietspaden en voetpaden zijn in slechte staat. Deze moeten nu op kosten van het district heraangelegd worden. Dit gebeurt in de maanden juni tot september….zitten de buurtbewoners weer met werken in hun straat. Sinds juni vorig jaar wordt er gewerkt in de Dascottelei…

U merkt het. Van een groene, rustige laan in Deurne heeft men een drukke, grijze tram- en busbaan gemaakt. En het is nog niet ten einde. In het najaar wordt de groene, rustige Ruggeveldlaan heraangelegd volgens hetzelfde concept. Hier sneuvelen ter hoogte van de Match praktisch alle parkeerplaatsen…Katleentje zit dan echter allang in Europa….

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...