KOGELINSLAGEN OP HET SECRETARIAAT IN DEURNE

Op zes september betreurden we de 4de aanslag op ons secretariaat aan de Turnhoutsebaan in Deurne.Hieronder vindt u ons persbericht.

 

PERSBERICHT


Deurne, 6 september 2009


Kogelinslagen op de ruit van het secretariaat van het Vlaams Belang in Deurne!


 


Toen onze medewerkers op zondagochtend het secretariaat van het Vlaams Belang Deurne op de Turnhoutsebaan 105 betraden deden ze een rare ontdekking. Op de ruit stelden ze 4 stervormige inslagen vast. Was er ene of andere vandaal aan het werk geweest ’s nachts?


 


Op de beelden van de bewakingscamera stelden we vast dat omstreeks 1u30 zondagochtend een aantal jongeren onze ruit bekogelden met glazen flesjes van een bekende energiedrank met wodka. Aangezien onze ruit zeer stevig is (vroeger was het een bankfiliaal) en reeds een aanval met bakstenen heeft doorstaan, zal er ook deze keer geen schade geweest zijn. Dit moet frustrerend geweest zijn voor deze jongeren. Een tijdje later zien we dan ook een aantal lichtflitsen.


 


De ruit is dan beschadigd langs de buitenzijde (langs de binnenzijde is er geen barstje). Beneden aan de ruit liggen loden bolletjes. We kunnen maar 1 ding concluderen: onze ruit werd letterlijk bekogeld!


 


De Deurnse politie heeft zondag 6 september PV opgesteld. Maandag 7 september komt de technische dienst van het parket ter plaatse om verdere vaststellingen te doen. Gelukkig gebeurde deze aanslag ’s nachts en heeft ons secretariaat een gepantserde ruit. We betreuren trouwens deze 4de “aanslag” op de ruit van ons secretariaat (de eerste was met verf,  de 2de met pamfletten van de sp.a die op onze ruit werden gekleefd en de 3de met bakstenen ). Blijkbaar  worden de “aanslagen” driester en met steeds grover middelen uitgevoerd.


 


Gezien de toenemende onveiligheid in de Deurnse straten (overvallen op ettelijke senioren de laatste maanden, de halskettingdiefstallen, overvallen op de post en reisbureaus,…) vraagt het Vlaams Belang Deurne cameratoezicht in Deurne net zoals in Antwerpen – Noord en Borgerhout.


 


 


 


Jan Van Wesembeeck                                Guy Dirckx


Voorzitter Vlaams Belang Deurne                Fractiesecretaris Vlaams Belang


0477/208 606                                             0495/57 62 05

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...