IK WOON GRAAG IN DE BUURT BOEKENBERG UNITAS OMDAT HIER GEEN MOSKEE IS

Het districtscollege organiseert gedurende de maanden maart, april en mei een aantal buurtvergaderingen. De lijst vindt u op de webstek van het district http://www.deurne.be/eCache/ABE/80/65/726.Y29udGV4dD04MDM0MTIx.html .


Op donderdag 4 maart was de buurt Boekenberg Unitas aan de beurt. Om de avond positief te beginnen vroeg het districtscollege aan de 50-tal aanwezigen wat er goed was aan de buurt. Vele noemden de rustige, groene omgeving, maar toch dichtbij autostrades en station Berchem en ook dicht bij het stadscentrum, het openluchtzwembad…door sommigen de ecologische zwemvijver genoemd. Er was ook een buurtbewoner die zei dat hij graag in de wijk Boekenberg Unitas woonde omdat er geen moskee aanwezig. Sommigen reageerden afkeurend. Deze mensen weten niet wat het is om in de buurt van een moskee te wonen. We vragen ons af wanneer de eerste minaretten te zien zijn en de eerste muezzinklanken te horen zijn in Deurne?


 


Wat de wijk Unitas Boekenberg betreft vragen we de heraanleg van de ganse Boekenberglei (dat deed Marina Rothmayer al op de districtsraad van 25 februari jl.). Verder vragen we dat park een park blijft en geen bos wordt. We vragen ook duidelijkheid over de plannen van de Lijn om tram 11 door te trekken naar Borsbeek. Door het feit dat de Vlaamse regering dient te besparen (het geld is op!) is dit project uitgesteld…of afgevoerd? 

In bijlage vindt u nog een aantal wetenswaardigheden over de buurt Boekenberg UnitasOnze realisaties in de buurt: de renovatie van het monument Breugel, Conscience en Sleeckx. Hierboven vindt u een foto van ons terecht trots gemeenteraadslid Peggy Pooters en ons districtsraadslid Roland Jennes die deze renovatie bewerkstelligd hebben.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...