Cruyslei zal opnieuw worden aangelegd

In december 2008 stond het onderwerp “riolerings- en bestratingswerken Cruyslei (grens Borgerhout/Deurne) opnieuw op de agenda van de Antwerpse gemeenteraad, nadat het vorig jaar afgevoerd werd om allerlei redenen.


Zo bleek vorig jaar de districtsschepen van Openbare Werken van Deurne niet ingelicht te zijn over de werken, later werd dit dan weer ontkend. De handelaars in de Cruyslei zaten ook met heel wat vragen; zo zouden de werken 90 werkdagen in beslag nemen maar met het bouwverlof inbegrepen vreesden ze dat de werken echter veel langer zouden duren met klantenverlies tot gevolg. Een aantal omkaderende maatregelen spraken elkaar tegen: de bewoners werden verzocht om in de omliggende straten te parkeren, maar de smalle Van Notenstraat werd dan weer toegankelijk in beide richtingen, waardoor het parkeren aan twee kanten daar dan weer opgeschort zou worden. De markt zou moeten verplaatsen maar het dienstenloket dat de markten bestuurt, was daar ook weer niet van op de hoogte. Ook De Lijn had geen informatie gekregen over de noodzakelijke omleidingen. Klap op de vuurpijl was echter dat uiteindelijk Inspectie Financiën oordeelde dat de kosten te hoog opliepen voor de stad in het aanbestedingsbestek. Terug naar af dus.


 


Vlaams Belang beseft dat de werken wel degelijk noodzakelijk zijn.


Gemeenteraadslid Peggy Pooters wees er echter op dat er wel een strikt faseringsplan opgemaakt en opgevolgd dient te worden waarbij rekening gehouden wordt met de bereikbaarheid tot de winkels, voldoende parkeergelegenheid voor de bezoekers en omwonenden, een doorgang van het verkeer en het openbaar vervoer. Zij drong er bij de schepen ook op aan om vooral voldoende te communiceren met beide districten (Borgerhout en Deurne) en uiteraard met de handelaars in de Cruyslei.

In bijlage de gemeenteraadsbeslissing van 15 december jl. over de Cruyslei.

Vermoedelijke start van de werken: tweede helft van 2009

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...