ZWEMBADJES OP DE PATIO VAN HET DISTRICTSHUIS

Als u zich afvraagt of politieke partijen uw centen goed beheren moet u het volgende zeker aandachtig lezen.


 


 


Om het representatief gedeelte te verfraaien wou het districtscollege zitbanken zetten op de patio van het districtshuis. Op zich geen slecht idee. Zo kan in de zomer dit verloren stukje van het districtshuis ook gebruikt worden. We dachten dat het districtscollege er een aantal banken ging zetten uit de catalogus van het straatmeubilair. Zo’n zitbank kost ongeveer een 800 €. Maar neen, het districtscollege (sp.a, CD&V, open-vld en Groen! gesteund in de districtsraad door N-VA, slp en 1 onafhankelijke) besliste dat het designbanken moesten zijn. Het werden zitbanken van het type LOOP (zie foto, u kan de foto aanklikken om te vergroten) beschikbaar in verschillende kleuren. Sinds 25 mei staan ze (6 in totaal) nu te “pronken” op de patio. Kostprijs 7.666,56 € of 1.277,76 € per zitbank (zie bijlage districtscollegebeslissing). Dat is ongeveer 400 € per zitbank duurder dan dat men er gewone banken had gezet. Wat de kleuren betreft werden alle kleuren van de meerderheid gebruikt: sp.a rood, open-vld blauw, CD&V oranje, slp paars, GROEN! groen. Het grijze zal voor het onafhankelijk raadslid zijn. Geel ontbreekt. Zelfs een objectieve combinatie zoals bijv. de kleuren van Deurne (blauw en geel) kon niet.


 


Of dat deze zitbanken, nu al de zwembadjes genoemd, de bezoekers en de raadsleden er toe zullen aanzetten om de patio meer te gebruiken,  betwijfelen we.


 


U weet het nu zeker deze coalitie, sp.a, open-vld, CD&V, N-VA, Groen! en  onafhankelijke, gooien uw belastingsgeld over de balk…tja…


 


Wij zullen vragen dat het districtscollege deze banken terug inlevert en er gewone zitbanken zet…vervolg volgende districtsraad.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...