Zaal Schramme: het is nu genoeg! Sluiten die boel!

Zoals u weet veroorzaakt zaal Schramme elk weekeinde veel overlast door allerlei trouwfeesten die er plaatsvinden. Vooral lawaaioverlast en wildparkeren teisteren de buurt. Ons districtsraadslid Jan Van Wesembeeck (zie bijlage) en gemeenteraadslid Peggy Pooters hebben hierover respectievelijk in de districtsraad en de gemeenteraad al vragen over gesteld. De socialistische burgemeester trok er zich niets van. Tot….we vandaag het volgende op de webstek van de Gazet van Antwerpen lezen: http://www.gva.be/antwerpen/deurne/buurt-en-politici-willen-af-van-de-schramme.aspx#rcomments


 


“Buurt en politici willen af van De Schramme


Hoelang zal feestzaal De Schramme op de Turnhoutsebaan nog bestaan? Daarover zal burgemeester Janssens moeten beslissen.


Vuilnis op straat, ratten, lawaai, dubbel geparkeerde auto’s en agressie. Districtsvoorzitter Frank Geudens (sp.a) wordt al maandenlang op de wantoestanden bij feestzaal De Schramme aangesproken.


Afgelopen vrijdag liep de emmer helemaal over. Toen werd opticien Frits Van Den Bosch geslagen en gestampt door iemand van de feestzaal. Hij was foto’s aan het maken, als bewijsmateriaal voor de dubbel geparkeerde wagens. Hij moest in het ziekenhuis worden verzorgd en diende een klacht in bij de politie.


Niemand van De Schramme beweerde ergens van te weten. “Dit gaat veel te ver”, zegt Geudens. “Ik heb er met het districtscollege over gepraat en iedereen vindt dat de huidige huurders van De Schramme weg moeten, wie ze ook zijn. Burgemeester Janssens zal daarover beslissen.” De feestzalen worden gebruikt voor Marokkaanse bruiloften. “


Op de districtsraad werd dit weggelachen. Wij overdreven weer een beetje. De lokale reporter van de Gazet van Antwerpen besteedde er zelfs geen artikel aan. En nu dit…Langs deze weg bieden we ons medeleven aan het slachtoffer opticien Frits Van Den Bosch, een van de weinige handelaars die nog investeert in de verkommerde en verloederde Turnhoutsebaan.


 


Tja waarom heeft men niet eender ingegrepen? We kunnen de problematiek zo opsommen:


 


ER IS GEEN NOODUITGANG, DE DEUREN GAAN VERKEERD OPEN, ER IS GEEN INGANG VOOR MINDERVALIDEN, LAWAAIHINDER NAAR DE ACHTERLIGGENDE BUURT,  FOUT PARKEREN, DE STALINSSTRAAT AFSLUITEN,  AGRESSIE NAAR DE BUURTBEWONERS, PRIVATISEREN VAN HET VOETPAD,…


 


Is dit een voorbeeld van de multiculturele samenleving in Deurne?


  


Een wijze les voor twijfelaars: met het Vlaams Belang in het uitvoerend bestuur had men niet gewacht tot het kalf verdronken was. Deze feestzaal had van de brandweer een aantal tekortkomingen gekregen en verder stelde de brandweer vast dat er geen brandblussers aanwezig waren in dit gebouw. Op basis daarvan kon Schramme  perfect gesloten worden. De socialistische burgemeester besliste anders…de buurt en vooral de opticien zitten nu met gebakken peren!


 


Elke feestzaal die zo’n overlast organiseert moet onmiddellijk gesloten worden.


 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...