WAT IS DAT TOCH MET ONS SECRETARIAAT IN DEURNE?

Op 12 juni jl. ’s avonds moest ik vaststellen dat er een affiche van een Groene kandidaat was aangeplakt op de raam van ons secretariaat in Deurne. Dat dit secretariaat al wat te verduren heeft gehad op het vlak van vandalisme en geweldplegingen is door iedereen geweten, maar dit is wel een echt vreemd geval! De dader zocht echt een plekje waar hij GEEN enkele Vlaams Belang kandidaat overplakte en zag er op toe dat hij niets beschadigde.  Alsof hij vond dat de betrokken kandidaat van Groen hierop zijn plaats hing, of komt het door de positieve energie die ons secretariaat uitstraalt. Dit kan een verklaring zijn als men naar de slogan op de affiche kijkt “ positieve energie”.


Toch even de betrokken kandidaat van Groen! contacteren met de vraag wat hier de bedoeling van was. Had hij te veel affiches over? Kon hij zijn affiches soms nergens anders meer kwijt? Ik moet zeggen de man was totaal versteld en verontschuldigde zich wel 10 keer. Vroeg om een beschrijving van de persoon die dit gedaan had, wat ik hem ook gaf, je weet wel wij hebben uitstekende camera’s die het secretariaat bewaken, en ook deze keer deden zij perfect hun werk. Geen 10 minuten later kreeg ik terug telefoon van de betrokken kandidaat van Groen! die zijn propagandist van de straat had geplukt en mij bevestigde dat dit niet meer zou gebeuren, waarvan akte.


 


Maar dat dit een vreemde campagne is en was, is nog maar eens duidelijk geworden toen ik de beelden van de bewakingscamera even grondiger bekeek. Blijkbaar worden de propagandisten van Groen! uitgerust met zakjes van Q8, je weet wel die grote multinational met al die benzinepompen. En ja, als je het letterlijk neemt zijn het fossiele brandstoffen die voortkomen van aardolie, en zo doende een “natuur”product, je weet wel die zwarte smurrie waar ze in Amerika nu zoveel last mee hebben! Maar of dit nu echt strookt met de begin principes van het vroegere AGALEV, ik denk het niet. Of is men bij Groen! alleen bekommerd met het milieu als het hen goed uitkomt. Zijn alle bondgenoten goed om in tijde van verkiezingen alles te doen om hun zitjes te vrijwaren? Ik kan alleen maar vaststellen dat deze partij echt niet meer is wat men u wil doen geloven. Maar dat wisten wij al langer dan vandaag! Ik hoop dat de burger het nu ook stilaan begint te begrijpen…


 


 


Jan Van Wesembeeck


Fractievoorzitter Vlaams Belang – Vlott Deurne

Jan Van Wesembeeck
1

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...