VLAAMS BELANG DEURNE WIL DAT HET POSTKANTOOR OP DE BOEKENBERGLEI OPENBLIJFT

Op woensdag 12 maart voerde Vlaams Belang Deurne actie om het postkantoor op de Boekenberglei open te houden. Leest u daarvan iets in de krant vandaag? Uiteraard niet. Enkel de actie van de pvda met hun icoon Van Duppen krijgt zoals gewoonlijk aandacht van de media. U leest dus enkel hier dat wij gisteren ook actie gevoerd hebben. U vindt de foto’s hiervan in de fotogalerij onder acties.

Het is een socialistische minister geweest die de doodsklok heeft geluid over een aantal postkantoren. De sp.a is nu zeer stil. Waarom denkt u? De minister, die de beheersovereenkomst tussen de Post en de overheid heeft onderhandeld, heeft dit gedaan zonder kennis van de lokale toestand. Zo bevat deze beheersovereenkomst dat per gemeente 1 postkantoor moet openblijven. Tja, voor Antwerpen met ongeveer 500.000 inwoners dus 1 kantoor? Hiervan heeft de directie van de Post al gezegd dat ze de districten beschouwt als gemeenten. Dit wil dus zeggen dat er in Deurne op de lange termijn dus 1 postkantoor zal openblijven. Dat postkantoor is gevestigd aan de Gallifortlei. Dankzij een socialistisch minister zullen we dus 1 postkantoor overhouden voor 70.000 inwoners. In Wijnegem en Borsbeek met respectievelijk 8.000 en 10.000 inwoners zijn ze dus veel beter af. Voor de inwoners van Deurne-Zuid zal het in de toekomst beter zijn van naar Borsbeek te gaan. Inderdaad het postkantoor in de Robianostraat in Borsbeek is dichterbij voor de inwoners van Deurne-Zuid dan het kantoor op de Gallifortlei.

Had de socialistische minister een betere beheersovereenkomst onderhandeld dan had Deurne deze kommer en kwel van sluitingen niet gekend. Succesvolle postkantoren zoals dat van de Boekenberglei en de Ten Eekhovelei hadden dan open kunnen blijven.

Of dat al deze acties iets zullen uithalen? De woordvoerder van Post liet gisteren weten dat het postkantoor in de Boekenberglei eind april (normaal de 25ste) zal sluiten. Dit behoeft geen verder commentaar.

Guy Dirckx
Districtsraadslid

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...