Verkaveling Esterlaar is (voorlopig) afgeblazen

Op de gemeenteraad van 20 oktober 2008 werd de verkaveling van het Eksterlaar goedgekeurd met 31 stemmen voor (sp.a, open vld, CD&V, N-VA) en 20 stemmen tegen (Vlaams Belang en Groen!).


 


Tegen 31 december 2009 werden de volkstuinders verzocht hun tuintjes te ontruimen. Sommigen verhuisden naar Drakenhof (500 meter verder). Een aantal, vooral ouderen, vonden het niet meer de moeite en verlieten hun volkstuintje, waar ze soms meer dan 30 jaar op tuinierden, met gemengde gevoelens. Velen passeren dagdagelijks langs het Eksterlaar dat er nu troosteloos bijligt. Zij dachten dat weldra bulldozers de gronden gingen omwoelen om de straten aan te leggen. Niets van dat alles gebeurde. En nu moeten we lezen (zie bijlage voor de collegebeslissing) dat de verkavelaar voorlopig de handdoek in de ring gooit en verzaakt aan het project. Hij zal zijn project aanpassen en ten gepaste tijde een nieuwe vergunning indienen.


 


De Deurnenaars blijven met vele vraagtekens achter. Hoe gaat het project Eksterlaar aangepast worden? Waarom wordt het project Eksterlaar aangepast? Waarom werd over het stopzetten van het project niet gecommuniceerd? Waarom heeft het college hierover geen woord gezet in zijn wekelijkse persbriefing?


 


Conclusie: er werd hier met de voeten gespeeld van de Deurnse volkstuinders.  Zij hadden gerust nog tot einde 2011 en waarschijnlijk einde 2012 kunnen tuinieren op het Eksterlaar.


Het ontbreekt de meerderheidspartijen echt aan respect voor de Deurnse volkstuinder…


 


De Deurnse volkstuinder verdient beter!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...