STAATSIEPORTRETTEN VERWIJDERD

Eindelijk …de jongens en meisjes van de pers hebben ontdekt dat de staatsieportretten van het koningspaar in de raadszaal van Deurne verdwenen zijn.


 


Wij hadden dit al gemerkt kort voor Pasen. De voorzitter zegt nu dat wij er niks achter moeten zoeken en dat de portretten werden verwijderd om “esthetische redenen”. Tja laat ons niet lachen. De voorzitter, die trouwens tegen zijn zin voorzitter is want hij had liever deputé geweest, en zijn partij de sp.a wilden dit punt, door ons ingediend op de districtsraad van 22 maart 2007,  niet goedkeuren. De CD&V – N-VA wilden de portretten wel weg maar konden uiteraard het cordon sanitaire niet doorbreken. De stemming was trouwens vrij eigenaardig (voor meer details klik hieronder op de bijlage). Zelfs een republikein en maoist zoals Dirk Van Duppen van de PVDA wilde de portretten aan de muur zien hangen. Zou het kunnen dat kiwi-dokter en PVDA-icoon DVD al aast op een verheffing in de adelstand?  Aangezien Deurne niet kan bestuurd zonder alle andere partijen (buiten het Vlaams Belang) en dit waarschijnlijk voor CD&V – N-VA een breekpunt was, heeft men een mooie oplossing gezocht. In de begroting 2008 werd een bedrag van 5000 € ingeschreven voor een studie van de architecten Bladt en Verstraeten om een esthetische opwaardering te krijgen van het districtshuis. Raar maar waar….het cordon sanitair kost de Deurnenaar nu al geld.


 


Dat die studie, die werd afgekeurd door het Vlaams Belang, overbodig is blijkt uit het feit dat men perfect weet wat er aan de muur hing voor de fusie. En ja…in de tijd van burgemeester Dequeecker hingen er geen staatsieportretten aan de muur. Wie heeft die er dan gehangen? Wel toen schepen Gantman juist in het districtshuis zat (in 1995) werden deze staatsieportretten aan de muur gehangen. De nieuwe portretten (eigenlijk zijn het foto’s) van het koningspaar waren toen juist beschikbaar. Later is daar dan nog een tinnen schotel van Borsbeek bijgekomen. Verder stond er een schilderij van het Vredescentrum sinds begin jaren negentig omdat dit niet in de tentoonstelling kon gezet worden.  Dit werd nu allemaal verwijderd. Verder werden de standbeelden van de burgemeester in de gang op een rijtje gezet. Tja en dat kost dan 5.000 € oftewel ongeveer 200.000 oude belgische franken. Zo ziet u maar weer…deze monstercoalitie kost geld. Had men voor een coalitie met ons gekozen had men waarschijnlijk hetzelfde resultaat gehad…inclusief een gallerij  van de voorzitters van de districtsraad van de voorbije legislaturen…om de vergane SP en CVP – glorie nog eens rustig te kunnen aanschouwen.   Op de foto ziet u nu de blanco muur (u kunt klikken op de foto om deze te vergroten). Zo zag de muur er ook uit tijdens het bewind van Dequeecker…. we zijn benieuwd wat de dure architecten er zullen gaan hangen…wordt vervolgd!
   

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...