PB 31/08/2017: ‘Uitstel eerste schooldag voor offerfeest is zoveelste vorm van islamisering’

‘Uitstel eerste schooldag voor offerfeest is zoveelste vorm van islamisering’
 

Tom Van Grieken: “Wat zal het volgende zijn? Meisjes achteraan in de klas zetten?”
 

Het Vlaams Belang betreurt de beslissing van tientallen schooldirecties om morgen de deuren gesloten te houden vanwege het islamitische offerfeest. “Na de halalmaaltijden en de ramadan-examenroosters is dit een zoveelste stap in de richting van  een geïslamiseerd onderwijs”, klinkt het.

Uit een rondvraag van Het Nieuwsblad blijkt dat op z’n minst 35 Vlaamse scholen een pedagogische studiedag inrichten omwille van de islamitische feestdag. Verschillende scholen met een grote moslimpopulatie vreesden voor lege klasjes te staan indien ze het schooljaar op 1 september zouden doen aanvangen.

Volgens het Vlaams Belang wordt niet alleen het doel van een pedagogische studiedag geweld aangedaan – namelijk het bijsturen en professionaliseren van het lerarenkorps tijdens het schooljaar. Het wordt bovendien gebruikt als alibi om een anti-Westerse religie ter wille te zijn.

Wat is het volgende?

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is van mening dat er tegenwoordig geen maat meer staat op de zelfislamisering van ons onderwijs: “Eerst waren er de halalmaaltijden in de schoolrefters, vervolgens moesten de examenroosters aangepast worden aan de ramadan en daarna kwam het katholiek onderwijs op de proppen met plannen om islamitische gebedsruimtes te voorzien, vrijwillige islamlessen te organiseren en de hoofddoek opnieuw onze schoolgebouwen binnen te laten dringen. En nu wil men het schooljaar zelfs later laten beginnen. Wat zal het volgende zijn? Meisjes achteraan in de klas zetten?

Voor Van Grieken zouden de schooldirecties en de onderwijskoepels in plaats van steeds weer op de knieën te vallen voor de islam, beter eens starten met het opnieuw aanleren van de waarden van onze beschaving.  “Wij vragen de Vlaamse regering bovendien om eindelijk een einde te maken aan de facilitering en betoelaging van de islam en onder meer het islamonderricht in onze scholen en de subsidiëring van moskeeën te stoppen”, aldus nog Van Grieken.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...