PB : 31/01/2016 : Bart Claes nieuwe voorzitter Vlaams Belang Jongeren

Bart Claes nieuwe voorzitter Vlaams Belang Jongeren

 

Met een overduidelijke meerderheid van stemmen werd de 26-jarige Bart Claes afgelopen zaterdag verkozen tot voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. Tijdens het voorzitterscongres onder de titel ‘Terug naar de bron’ nam hij de fakkel over van Reccino Van Lommel. Met de nieuwe voorzitter, treedt ook een nieuwe bestuursploeg aan.

Claes zal binnen VBJ thema’s als geopolitiek, defensie, rechtvaardige fiscaliteit en de bescherming van onze Westerse waarden op de agenda zetten.

“We leven in uitdagende tijden. Hoge belastingen, massale immigratie en oprukkend islamisme zetten onze welvaart en vrede onder druk. We zullen nu als samenleving de keuze moeten maken of we onze rechten, waarden en vrijheden nog willen beschermen? We zullen ons hiertoe niet alleen materieel maar vooral moreel moeten herbewapenen.”

De nieuwe VBJ-voorzitter woont in Rumst maar zal in de toekomst verhuizen richting Gent. Beroepshalve is hij sinds november 2015 aan de slag bij het Vlaams Belang als expert sociale media.

Afscheid oud bestuur

Ook voormalig VBJ-voorzitter, Reccino Van Lommel, nam het woord. Hij had het over het feit dat onder zijn bewind VBJ werd erkend door de Vlaamse overheid en nu jaarlijks werkingssubsidies ontvangt. Van Lommel werd ondertussen benoemd tot algemeen directeur van het Vlaams Belang. 

Naast een nieuwe voorzitter werden ook nog 13 andere bestuursleden verkozen.

Jeroen Bolckmans
Secretaris

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...