PB 29/09/2017: Opvangcentrum in Brussel: Vlaams Belang verzet zich met klem

Opvangcentrum in Brussel: Vlaams Belang verzet zich met klem
 

Zonet stelde Brussels minister-president Rudi Vervoort voor 500.000 euro vrij te maken om een opvangcentrum te financieren voor migranten die zich in de buurt van het Noordstation bevinden. Het Vlaams Belang verzet hiertegen zich met klem.

Veel is nog niet geweten over de plannen van Vervoort, maar volgens een niet nader genoemde ngo zou overnachting worden voorzien. Een gebouw dat daarvoor dienst moet doen, werd geïdentificeerd, maar de praktische en juridische modaliteiten moeten nog worden geregeld. In de loop van de komende weken zou het centrum de deuren al kunnen openen.

Het Vlaams Belang zal zich hiertegen verzetten. Brussel is reeds een aantrekkingspool voor gelukzoekers en het openen van een centrum waarin illegale migranten worden opgevangen, zou deze aantrekkingskracht alleen maar verhogen en dreigt van Brussel een nieuw Calais te maken. De Brusselaars zijn bovendien twee keer de klos: enerzijds moeten zij het non-beleid van de federale regering gedogen, en anderzijds doet de Brusselse regering er nog een dosis gepamper bovenop. Dat Vervoort de factuur naar de federale regering zegt door te schuiven, is wat dat betreft geen troost. De eindfactuur is sowieso voor de belastingbetaler.

Brussel is veel meer gebaat met de actieve opsporing, opsluiting en uitzetting van illegale migranten. Overlast en criminaliteit door illegalen zijn immers het gevolg van het gedogen van illegaal verblijf op ons grondgebied. Elke illegaal moet, los van wat hij of zij eventueel verder nog op zijn of haar kerfstok heeft, worden opgepakt, opgesloten en uitgezet.

Brussels volksvertegenwoordiger Dominiek Lootens zal Minister-President Vervoort hierover interpelleren.

 

 

Bob De Brabandere
Voorzitter Vlaams Belang Brussel-19

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...