PB : 29/08/2016 : Boerkiniverbod: een zoveelste ‘flipflop’ van de N-VA

Boerkiniverbod: een zoveelste ‘flipflop’ van de N-VA

 

De kogel is door de kerk: de N-VA is dan toch géén voorstander van een algemeen boerkiniverbod. De partij beweert zelf principieel tegen de boerkini gekant te zijn, maar zal toch de nodige stappen niet zetten om zo een verbod in te voeren. Een zoveelste rondje flipfloppen van Bart De Wever volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

In navolging van de hele discussie in Frankrijk over een boerkiniverbod, lanceerde de N-VA bij monde van Nadia Sminate een voorstel om ook in België een gelijkaardig verbod in te voeren. Een voorstel waar Vlaams Belang zich wel in kan vinden. De boerkini staat symbool voor de onderdrukking en tweederangspositie van de vrouw binnen de radicale islam. Wie gelooft in het dragen van een hidjab of boerkini, gelooft in de sharia en op basis van de sharia worden vrouwen rechten ontnomen. Columniste Mia Doornaert noemde de boerkini terecht een 'gevangenis van stof’. 

Het zou de N-VA dan ook sieren om voet bij stuk te houden en effectief werk te maken van een boerkiniverbod. Ijdele hoop echter. Bart De Wever liet namens de partij weten niet meer achter een boerkiniverbod te staan, nota bene een eigen voorstel. Het lijkt erop dat de N-VA ook in het boerkinidebat grossiert in grote woorden, maar het laat afweten eens er daadkracht verwacht wordt.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is dan ook scherp voor de partij. “Stellen dat er wel vaker een grote kloof gaapt tussen wat de N-VA zegt en wat ze uiteindelijk doet, is een open deur intrappen. Theo Francken zette als conciërge van ‘asielcentrum België’ niet de nodige stappen om een feitelijke verandering in het immigratiebeleid mogelijk te maken en nu keert de partij zich bij monde van Bart De Wever zelfs tegen haar eigen voorstel om een boerkiniverbod in te voeren. Een zoveelste rondje flipfloppen dus. Wie gelooft die mensen nog?”

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...