PB : 29/01/2016 : Vlaams Belang wil oplijsting asielincidenten

Vlaams Belang wil oplijsting asielincidenten

 

Werkneemster asielcentrum aangerand

 

Vandaag raakte bekend dat een medewerkster van het Rode Kruis eind vorig jaar werd aangerand in het asielcentrum van Sijsele. Haar relaas leest als een verschrikking.

Aanranding, veelvuldig druggebruik, alcoholmisbruik, talloze vijandigheden. Dat is kort samengevat het verslag van toestanden die zich voordoen in het asielcentrum in Sijsele. Zo blijkt uit een schokkende verklaring van een voormalig medewerkster van het Rode Kruis in de West-Vlaamse gemeente. Als klap op de vuurpijl werd de medewerkster nadien ontslagen. Zelf heeft ze het over een ‘doofpotoperatie’.  

Haar getuigenis van de manier waarop ze werd aangerand, toont aan dat dergelijke feiten zich niet beperken tot Keulen. Zo was er recent nog een verkrachting door een asielzoeker in Leopoldsburg, een massale vechtpartij in het asielcentrum in Sijsele, een aanranding door Afghanen in Bredene en Koksijde, een strooptocht in Herentals en nu dus opnieuw een aanranding. Aangezien uit dit incident opnieuw blijkt de asiellobby en de bevoegde overheidsdiensten er alles aan doet om deze feiten zoveel mogelijk in de doofpot te stoppen, mogen we ervan uitgaan dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Dat staatssecretaris Francken al sinds september 2015 weigert te antwoorden op een vraag van Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas om een oplijsting te geven van de asielincidenten sterkt ons enkel in deze overtuiging.  

Vlaams Belang-parlementslid en West-Vlaams boegbeeld Stefaan Sintobin, die de feiten aan het licht bracht, reageert verontrust: “Wie onze gastvrijheid op een dusdanig groteske manier misbruikt moet er onverbiddelijk uit.” Volgens Sintobin bewijst dit zoveelste voorval dat het asielbeleid van Theo Francken compleet uit de hand aan het lopen is. “Wie vandaag nog ontkent dat de massale toevloed van mensen met een totaal ander en zelfs tegengesteld waardenpatroon niet voor verregaande problemen zorgt, spuwt in het gezicht van de slachtoffers.” De Vlaams-nationale partij pleit dan ook voor een onmiddellijke asielstop.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...