PB : 27/09/2016 : Voormalig N-VA-partijbestuurslid vervoegt Vlaams Belang

Voormalig N-VA-partijbestuurslid vervoegt Vlaams Belang

 

Oud-N-VA-partijbestuurslid, Isabelle Pierreux, legde dinsdagavond de eed af als gemeenteraadslid in Gooik. Ze volgt Alexandra Janssens-Collee op die ontslag nam. Pierreux kondigde bij haar eedaflegging aan dat ze haar oude partij verlaat en de rangen van het Vlaams Belang vervoegt.     

Pierreux is geen onbekende in de lokale en zelfs nationale politiek. Eerder zetelde ze als eerste en enig gemeente –en OCMW-raadslid in Gooik en maakte ze jarenlang deel uit van het nationaal partijbestuur van de N-VA. De inconsequente houding op communautair vlak en de talloze ingeslikte beloftes brachten haar echter tot het besluit haar voormalige partijdeur achter zich dicht te trekken en voluit te kiezen voor het Vlaams Belang. “Net als vele N-VA-kiezers voel ik mij bekocht. Voor mij is het Vlaams Belang de enige partij die zichzelf trouw is gebleven en zijn rechtlijnigheid heeft behouden”, aldus Pierreux bij haar eedaflegging. Ze bracht ook uitvoerig hulde aan wijlen parlementslid en lokaal boegbeeld Joris Van Hauthem. 

De eedaflegging werd bijgewoond door partijvoorzitter Tom Van Grieken en Vlaams parlementslid Guy D’haeseleer uit buurgemeente Ninove. Van Grieken loofde het kersvers Vlaams Belang-raadslid voor haar politieke moed en Vlaams engagement. “Met Isabelle vervoegt een ervaren en principiële politica onze partij. Eigenlijk is ze vandaag politiek thuisgekomen”, aldus Van Grieken in een reactie. 

Foto Isabelle Pierreux in bijlage

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...