PB : 25/11/2016 : Marokkanen met patserwagens bezetten wijk in Antwerpen – politie doet niets

Marokkanen met patserwagens bezetten wijk in Antwerpen – politie doet niets

 

Filip Dewinter: “Burgemeester De Wever moet naar Nederlands voorbeeld zogenaamde 'patsercontroles' invoeren. Bij zo’n controle worden mensen met dure auto's aangesproken met de vraag met welk geld ze hun wagen hebben kunnen betalen.”

De bezetting van onze straten en wijken komt in vele gedaanten. Op een aantal recente Youtube-filmpjes is te zien hoe de buurt in en rond de Veldstraat (2060) wordt bezet door Marokkanen met peperdure wagens van merken als Rolls-Royce, Bentley, Maserati, Porsche, Ferrari en Lamborghini (hier en daar ook een 'gewone' Audi of Mercedes), getooid met Marokkaanse vlagjes.

De maker van een van de filmpjes geeft zelf gepast commentaar:
“Die mensen hebben gewoon alles overgenomen.”
“Die hebben gewoon heel de straat afgezet.”
Hij ziet verder ook dat de politie laat begaan en merkt op dat chauffeurs die in deze file zijn beland hun werkdag wel kunnen vergeten. Het gaat immers om vele tientallen en misschien wel meer dan honderd patserwagens. De chauffeurs genereren bovendien ook bewust veel lawaai.

Op de beelden is te zien hoe de politie er passief bijstaat en hoogstens in een aangrenzende straat het verkeer een beetje probeert te regelen. De politie treedt niet op en vervult haar taak niet: de automobilisten worden niet geverbaliseerd wegens het bewust belemmeren van het verkeer en wegens foutparkeren. Wat gebrek aan gezag betreft kan dat tellen, qua signaal naar de burgers evenzeer: kennelijk is niet het stadsbestuur maar zijn Marokkanen de baas in Antwerpen.

Het openlijke vertoon van crimineel vermogen en het straffeloos kunnen bezetten van straten en wijken ondergraaft de rechtsstaat. De zogenaamde 'patsercontroles' in Nederland gaan dit tegen en zijn een groot succes. Bij een dergelijke controle worden mensen met dure auto's aangesproken met de vraag met welk geld ze die hebben kunnen betalen. Als de betrokkene de herkomst van het geld niet goed kan aantonen, wordt de auto in beslag genomen en worden fikse boetes uitgedeeld. Regelmatig worden er via zulke patsercontroles schulden ontdekt en niet zelden vindt men wapens en drugs.

Hier kunt u beide filmpjes (van november 2016) bekijken:
https://www.youtube.com/watch?v=ohVRDdYOJ1s
https://www.youtube.com/watch?v=7Bb9_HMoHio

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...