PB : 25/02/2016 : Burgemeester en gewezen lid van de communistische partij André Van de Vyver (Groen) verbiedt Vlaams Belang-betoging tegen asielcentra in Burcht-Zwijndrecht

Burgemeester en gewezen lid van de communistische partij André Van de Vyver (Groen) verbiedt Vlaams Belang-betoging tegen asielcentra in Burcht-Zwijndrecht

 

Vlaams Belang voert hoe dan ook actie op zaterdag 27 februari aanstaande om 14u op het Kerkplein in Burcht

 

Het Vlaams Belang heeft naar aanleiding van de inplanting van twee asielcentra in Burcht-Zwijndrecht vorige week een aanvraag ingediend bij burgemeester André Van de Vyver (Groen) om op zaterdag 27 februari aanstaande om 14u een betoging te houden tegen de asielinvasie en de asieloverlast te Burcht-Zwijndrecht.

Het asielcentrum kwam zopas immers in opspraak wegens een vechtpartij tussen asielzoekers. Vorige maand raakte bekend dat in Burcht een schurftepidemie was uitgebroken. De lokale huisdokters lieten dan weer weten dat ze de toevloed van asielzoekers niet meer de baas kunnen. De ontwrichting van de leefgemeenschap is compleet.

Het Vlaams Belang wil hiertegen protesteren met een betoging ter plaatse. Hoewel het Vlaams Belang slechts een statische manifestatie op het Kerkplein te Burcht voorstelde, verbiedt de burgemeester van Burcht-Zwijndrecht iedere vorm van actie of betoging op het grondgebied Burcht-Zwijndrecht. Zogezegd omdat hij de openbare orde niet kan garanderen, beknot Groen-burgemeester André Van de Vyver de vrije meningsuiting. De aanwezigheid van 450 asielzoekers op het grondgebied Burcht-Zwijndrecht zorgt er blijkbaar voor dat democratisch protest tegen asieloverlast in de kiem wordt gesmoord.

Het Vlaams Belang is niet van plan om zich zomaar bij dit ondemocratische verbod neer te leggen. De burgemeester gedraagt zich als een kleine dictator. Als gewezen lid van de communistische partij heeft Groen-burgemeester André Van de Vyver natuurlijk enige ervaring met het fnuiken van de democratie en het beknotten van de vrije meningsuiting. Vandaag misbruikt hij zijn functie om een kritisch geluid inzake het teveel aan asielzoekers in zijn gemeente en de asieloverlast die hiervan het gevolg is, te verbieden.

Het Vlaams Belang zal hoe dan ook op zaterdag 27 februari aanstaande om 14u een passende protestactie houden te Burcht-Zwijndrecht. Samenkomst om 14u op het Kerkplein te Burcht.

Vlaams Belang fractieleidster van Burcht-Zwijndrecht Mariette Voogd en Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter zullen het woord voeren.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...