PB : 23/12/2015 : Imam Suhayb Salah

Persmededeling

Vlaams Belang Deurne wil dat de Nederlands-Syrische salafistische imam Suhayb Salah wordt verhinderd te spreken

“Men leert niets van de bloedige jihad-aanslagen en de aanhoudende dreiging van het moslimterrorisme: de islamisering van onze samenleving gaat gewoon door en de orthodoxe of zuivere islam, het salafisme en het jihadisme, kanten van dezelfde islamitische medaille, krijgen nog altijd vrij spel.”

Op zaterdag 26 december spreekt de Nederlandse imam van Syrische afkomst Suhayb Salah op een bijeenkomst voor moslimjongeren in Deurne. Sinds 2008 predikt Suhayb Salah het salafisme in moskee Al Fitrah in Utrecht. Suhayb Salah raadt zijn toehoorders af om zich aan te passen aan de Nederlandse samenleving. Hij roept moslims op om zich niet aan te passen aan de westerse normen en waarden en predikt de terugkeer naar ‘de zuivere islam’. Volgens Salah spiegelt de ware moslim zich tot in de kleinste details aan het leven van de profeet Mohammed.

De islamitische bronnen ter zake (Koran, Hadith, sharia) zijn helder: de ‘zuivere islam’ en ‘het leven van de profeet Mohammed’ (7e eeuw) bestaan uit diefstal, onderdrukking, verkrachting, geweld, oorlogsvoering en kindermisbruik. Slachtoffers: vrouwen, kinderen, niet-moslims en niet-hetero’s.

De Antwerpse politie zegt pas te zullen optreden wanneer imam Suhayb Salah oproept tot geweld. Het Vlaams Belang is niet te spreken over deze lakse gang van zaken. Jihadexperts zijn het erover eens dat het zogenaamde ‘salafisme’ – de zuivere islam, het leven van de profeet Mohammed – het voorportaal is van het gewelddadig jihadisme.

Toelaten dat imam Suhayb Salah predikt, ook zonder expliciete oproep tot geweld, is toelaten jonge moslims worden vergiftigd met een antiwesters gedachtegoed en haat tegenover onze ‘ongelovige samenleving’, tegen de ‘dar al-harb’ (het huis van de oorlog, de wereld van de ongelovige, de ‘kafir’). Toelaten dat imam Suhayb Salah predikt is toelaten dat moslimjongeren in Deurne worden klaargestoomd voor de gewelddadige jihad tegen onze samenleving.

In de Deurnese districtsraad zal fractieleider Jan Van Wesembeeck hierover de nodige vragen stellen.

Meer informatie? 

Jan Van Wesembeeck
Voorzitter Vlaams Belang Deurne
jan@vlaamsbelangdeurne.org
0477/208 606

Guy Dirckx
Fractiesecretaris Vlaams Belang Deurne
guy.dirckx@vlaamsbelang.org
0485/55 01 93

Sam van Rooy
Persverantwoordelijke Vlaams Belang Deurne
sam.vanrooy@vlaamsbelang.org

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...