PB : 23/10/2015 : Foire Musulmane Bruxelles geeft opnieuw vrij podium aan extremistische haatpredikers

Foire Musulmane Bruxelles geeft opnieuw vrij podium aan extremistische haatpredikers

 

Van 6 tot 9 november vindt in de gebouwen van Thurn en Tassis in Brussel opnieuw de ‘Foire Musulmane de Bruxelles’ plaats. In het verleden protesteerde het Vlaams Belang reeds tegen de aanwezigheid van haatpredikers op deze bijeenkomst. Vorig jaar nog werd een protestactie van het Vlaams Belang tegen deze extremistische bijeenkomst door de socialistische burgemeester van Brussel verboden.

Vandaag stelt het Vlaams Belang vast dat de Foire Musulmane opnieuw een podium biedt aan gevaarlijke moslimextremisten die er om bekend staan op te roepen tot geweld tegen niet-moslims.

Zo wordt als spreker Omar Abdelkafy  aangekondigd – een Egyptische fundamentalist die de aanslagen van 11 september (New York) en de aanslag tegen Charlie Hebdo een ‘comedy show’ noemt, in scène gezet om de moslims in diskrediet te brengen. Zie onder meer http://www.memritv.org/clip/en/4782.htm

Maar ook Abdullah al-Muesli is van de partij. Dat is dan weer een Saoedische Sjeik die oproept om zelfmoordaanslagen te plegen, maar dan enkel in niet-islamitische landen omdat één enkele druppel islamitisch bloed veel meer waard is dan het leven van alle ongelovigen samen.http://www.memritv.org/clip/en/93.htm

Voor het Vlaams Belang is het absoluut onaanvaardbaar dat deze haatpredikers in de hoofdstad van Europa een vrij podium zouden krijgen.  De Vlaams-nationale partij roept de Brusselse burgemeester en minister-voorzitter dan ook op om de Foire Musulmane te verbieden, en vraagt dat de federale regering beide moslimextremisten de toegang tot het grondgebied zou verbieden!

Tom Van Grieken 
Voorzitter Vlaams Belang

Dominiek Lootens
Fractievoorzitter in het Brussels Parlement

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...