PB : 23/09/2016 : Vlaams Belang verheugd over democratisch noodsignaal politicologen

laams Belang verheugd over democratisch noodsignaal politicologen

 

Politicologen: “Het Vlaams Belang moet mee kunnen besturen”

 

Tom Van Grieken roept  andere partijen op zich te beraden

 

In een omvattende bijdrage van de krant De Morgen pleiten verschillende politicologen om het cordon sanitaire ten grave te dragen. “Het Vlaams Belang moet mee kunnen besturen”, klinkt het unisono. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageert verheugd op het democratische noodsignaal.

Partijen als het Vlaams Belang die de democratische rechtstaat respecteren, mogen niet worden uitgesloten van de macht. Dat is de kernboodschap van een aantal voorname politicologen na een vragenronde van De Morgen over de politieke bestuursboycot tegen het Vlaams Belang. Naast Carl Devos (UGent) verdedigen ook Dave Sinardet (VUB), Cas Mudde (Universiteit Georgia) en Chantal Mouffe (Universiteit Westminster) de beleidsdeelname van het Vlaams Belang.

Hoewel de machtsdeelname van een democratisch verkozen partij een evidentie hoort te zijn, is het in het verstikkende en politiek-correcte België een verfrissend signaal van vrijheid. De vrijheid van het volk om politici te kiezen die op een gelijkwaardige manier worden behandeld. Ook op bestuursniveau.

Van Grieken stelt de moed van de professoren alvast op prijs. “Wie tot hiertoe zijn hoofd tot boven het maaiveld stak wanneer het ging over de politieke uitsluiting van het Vlaams Belang, werd in het verleden vaak professioneel, maatschappelijk en sociaal gedefenestreerd. Dat vooraanstaande politicologen dit nu toch doen, is een toonbeeld van moed en democratische verantwoordelijkheidszin.”

De Vlaams Belang-voorzitter drukt zijn hoop uit dat het niet bij een academische denkoefening blijft en roept de andere politieke partijen op zich te beraden over dit democratisch signaal. “Het Vlaams Belang is alvast – zeker met de lokale verkiezingen in het vooruitzicht – bereid om meerderheden te leveren. Maar uiteraard niet ten koste van onze kernbeloftes aan de kiezer” aldus nog Van Grieken.

Arikel De Morgen in bijlage.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...