PB 23/06/2017: Jihad-prediker Tarik Ibn Ali doet Ramadan-tour in Antwerpen

Jihad-prediker Tarik Ibn Ali doet Ramadan-tour in Antwerpen
 

Tarik Ibn Ali is inspirator van IS-jihadist Omar Mostefai, die zich opblies in de Parijse Bataclan: 89 doden
 

Filip Dewinter: “Terwijl burgemeester De Wever beweert dat Antwerpen 577 ‘geradicaliseerden’ ‘volgt’, die overigens direct preventief zouden moeten worden opgepakt, predikt jihad-mentor Tarik Ibn Ali ongestoord in verschillende moskeeën in Antwerpen.”

Het is amper te geloven: terwijl de jihad-dreiging aanhoudt en Brussel op het nippertje en met heel veel geluk ontsnapt aan een zware jihad-aanslag met spijkerbom, kan de razend populaire jihad-mentor Tarik Ibn Ali (Tarik Chadlioui) gewoon blijven prediken in Antwerpen. Heden doet hij immers een Ramadan-tournee langs verschillende moskeeën in Antwerpen, waaronder op 9 juni Moskee Omar (Tulpstraat 49) en op 10 juni de Al-Fath moskee (Ranststraat 26) (zie hier de screenshots).

Ibn Ali wordt beschouwd als ‘de Antwerpse ondernemer van de jihad’: “Tarik Chadlioui – alias Tarik Ibn Ali – is één van de meest gevraagde salafistische predikers in Europa. Zijn Facebookpagina heeft meer dan 17.000 volgers, die Chadlioui verzamelde met preken, toespraken en voordrachten waarin hij een agressieve en expansionistische variant van de islam verkondigt. Zijn lezingen worden vaak gekleurd door zijn afkeer van de kufaar, de ongelovigen, en alles wat niet islam is.” Chadlioui, die ook banden had met Sharia4Belgium, roept moslims op om jihad te voeren tegen het Westen, belooft ‘martelaars’ het paradijs en wordt beschuldigd van connecties met radicale moslimgroeperingen (zoals ‘Dawa FFM’ in Duitsland, die wordt beschuldigd van rekrutering voor de jihad in Syrië) en financiering van moslimterrorisme.

In februari van dit jaar werd bekend dat Ibn Ali in Borgerhout en Molenbeek woont en dat hij “zijn financieringssysteem voor het salafisme en de jihad en zijn netwerk van onverdraagzaamheid beheert vanuit de Scheldestad”. Het is ons dan ook een raadsel waarom deze gevaarlijke jihad-prediker, die de geesten van moslims vergiftigt met haat jegens niet-moslims, nog altijd vrij rondloopt en bovendien in Antwerpen tijdens de Ramadan van moskee tot moskee kan lopen om zijn radicaliserend en tot jihad-terreur aansporend gedachtegoed te verspreiden.

Filip Dewinter: “Geen woorden, maar daden! Burgemeester De Wever moet zijn verantwoordelijkheid nemen: jihad-predikers zoals Tarik Ibn Ali moeten worden opgesloten en/of het land worden uitgezet, en de moskeeën in Antwerpen waar dergelijke haatimams gaan prediken moeten direct worden gesloten.”

Wie weet waar nog allemaal in Antwerpen Tarik Ibn Ali zijn jihadistische ideeën verspreidt? Filip Dewinter zal burgemeester De Wever hierover maandag ondervragen op de Antwerpse gemeenteraad.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...