PB : 23/05/2016 : Uitslag Oostenrijkse presidentsverkiezingen is krachtig signaal

Uitslag Oostenrijkse presidentsverkiezingen is krachtig signaal

 

Vlaams Belang feliciteert Norbert Hofer met indrukwekkende score in strijd van 'allen tegen één'

 

Het Vlaams Belang heeft met spanning uitgekeken naar de ontknoping van de zenuwslopende Oostenrijkse verkiezingsthriller. Alhoewel Norbert Hofer het met een score van 49,7 procent uiteindelijk nipt heeft moeten afleggen tegenover de kandidaat van het verzamelde establishment, wenst onze partij de kandidaat van onze Oostenrijkse zusterpartij uitdrukkelijk te feliciteren met de spectaculaire score die hij ontegensprekelijk heeft neergezet.

Hoe men het ook draait of keert: een indrukwekkend aantal kiezers heeft deze presidentsverkiezingen aangegrepen om op een uiterst democratische, doch besliste manier duidelijk te maken dat zij baas in eigen land willen blijven.

De score van Norbert Hofer kan geenszins afgedaan worden als een ‘geïsoleerd incident’. Wel integendeel: de presidentsverkiezingen in Oostenrijk hebben opnieuw  aangetoond dat de standpunten van partijen zoals het Vlaams Belang actueler zijn dan ooit en beantwoorden aan wat steeds bredere lagen van de bevolking denken.

De strijd voor identiteit en nationale soevereiniteit – en tégen massa-immigratie, EU-bemoeizucht en neoliberale globaliseringswaan – krijgt onmiskenbaar steeds meer wind in de zeilen. In die zin was de strijd van ‘allen tegen één’ die FPÖ-kandidaat Norbert Hofer de voorbije weken heeft gevoerd absoluut geen mislukking of vergeefse moeite, maar een investering in de toekomst

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...