PB : 22/12/2016 : Vlaams Belang eist dat Descheemaecker vertrekpremie van 1 miljoen euro terugbetaald

Vlaams Belang eist dat Descheemaecker vertrekpremie van 1 miljoen euro terugbetaald

 

Het Vlaams Belang eist dat voormalig topman van de NMBS Marc Descheemaecker zijn vertrekpremie van 1 miljoen euro terugbetaalt nu hij door de N-VA als lid van de Raad van Bestuur van de NMBS aangesteld wordt.

Wie dacht dat er met de N-VA een einde zou komen aan de zelfbedieningscultuur van de politieke benoemingen is eraan voor de moeite. Nu ze ook federaal meespeelt, rijft de partij van Bart De Wever ook daar de postjes gretig binnen.

Dat de N-VA de vrijgekomen posten bij de overheidsbedrijven één na één binnenrijft is des te opmerkelijk aangezien ze in haar eigen verkiezingsprogramma van 2014 met veel bravoure aankondigde “komaf te zullen maken met de koehandel rond de politieke benoemingen” aangezien “gestuurde benoemingen vriendjespolitiek doen vermoeden”.

Nu de postjes ook voor hen voor het grijpen liggen, lijkt de N-VA echter opnieuw het slachtoffer te zijn van selectief geheugenverlies. Hoewel ze in haar propaganda het tegendeel laat uitschijnen, draait ze maar al te graag mee in de lucratieve benoemingscarrousels. Of hoe de partij van De Wever het eten van twee walletjes tot kunst heeft verheven.

Naast het pleidooi van het Vlaams Belang om een einde te stellen aan de cynische benoemingscultuur, eist de partij dat Descheemaecker zijn vertrekpremie terugbetaald. “Dat iemand die eerst vertrok met een afscheidspremie van 1 miljoen euro opnieuw langs de politieke achterdeur komt binnengewandeld, is een slag in het gezicht van al diegenen die vandaag – onder toedoen van verkapte belastingverhogingen – hun facturen niet meer kunnen betalen”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...