PB : 22/06/2016 : Vlaams Belang Deurne voert morgen actie tegen komst Albanese moskee

[PERSBERICHT – 22 juni 2016]

Vlaams Belang Deurne voert morgen actie tegen komst Albanese moskee

 

'Albanese moskee verhuist naar Deurne', kopte Gazet van Antwerpen op 19 mei 2016: 'De Albanese islamitisch-culturele vereniging AICV Antwerpen uit Borgerhout verhuist naar Deurne. Behalve een moskee wil de vzw er een sociaal-cultureel centrum voor de buurt in onder brengen.' Wegens toenemend plaatsgebrek kocht de islamitische vzw reeds in 2013 het pand in de Coeveltstraat nummer 2 (het straatje aan het Sint-Fredeganduskerkhof aan de Lakborslei). De bouwaanvraag voor het drie verdiepingen tellende pand in Deurne is intussen ingediend.

De islamisering van Borgerhout verspreidt zich ook steeds meer in Deurne. Het toenemend aantal moskeeën is een belangrijk middel om onze samenleving te islamiseren. In moskeeën wordt voorgelezen uit de Koran, waarin wordt opgeroepen tot intolerantie en geweld tegen ons, de niet-moslims. Ook wordt de islamitische profeet Mohammed, die een rover, verkrachter, slavendrijver en moordenaar was, er verheerlijkt. De Turkse moslimpresident Erdogan noemt moskeeën de ‘kazernes’ van de moslims. Kortom, moskeeën toelaten is een recept voor radicalisering en moslimterreur.

Zeker na de bloedige jihad-aanslagen van 22 maart in Brussel (32 doden, honderden gewonden), is het pure waanzin dat men nieuwe moskeeën blijft toelaten. Het Vlaams Belang pleit voor een bouwstop op zulke islamitische haatpaleizen. Wij willen de islamisering van onze samenleving en de jihad-terreur die daarmee gepaard gaat een halt toeroepen. Samen met Voorpost Antwerpen-Kempen voert Vlaams Belang Deurne morgen actie, want Deurne mag geen tweede Borgerhout of Molenbeek worden!

Afspraak: morgen donderdag 23 juni om 10 u op de markt, op de hoek van de Lakborslei en de Turnhoutsebaan (Café 'The Grey Corner'). Op aanvraag kunt u reeds via e-mail een pdf-versie van ons pamflet verkrijgen.

Meer informatie:
Jan Van Wesembeeck
Voorzitter Vlaams Belang Deurne
0477/208 606

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...