PB 19/04/2017: Door lage-emissiezone (LEZ) verdwijnen Antwerp Car Classic Event (ACCE) en Tour Amical na vele jaren uit Antwerpen

Door lage-emissiezone (LEZ) verdwijnen Antwerp Car Classic Event (ACCE) en Tour Amical na vele jaren uit Antwerpen
 

Filip Dewinter: “De lage-emissiezone kost de stad Antwerpen toeristen, centen en internationale uitstraling.”
 

Het Antwerp Car Classic Event (ACCE) is een 2-daags ‘Classic Car Event’ dat door organisator Classic Event wordt opgebouwd rond het vertrek van de Tour Amical, een gerenommeerde rally voor Classic Cars naar Europese bestemmingen.

Liefhebbers van de oldtimer sport kunnen dankzij ACCE al vele jaren genieten van het spectaculaire vertrek van een duizendtal prachtige bolides. Talrijke randactiviteiten lokken niet alleen de uitgebreide fanclub van de deelnemers, maar ook talloze geïnteresseerden. Maar liefst 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland komen kijken naar ACCE en het vertrek van de Tour Amical.

Tradiegetrouw deden de Antwerpse Scheldekaaien dienst als decor voor dit prachtige evenement met internationale uitstraling, waarvan ook de gewone Antwerpenaar kon meegenieten. Ook voor de Antwerpse horeca was het Antwerp Car Classic Event uiteraard een hoogdag. Bovendien kreeg de stad Antwerpen door de Tour Amicale een bijzonder uitstraling in heel Europa.

Dat is nu verleden tijd. Door de lage-emissiezone kunnen deze oldtimers en classic cars de stad Antwerpen niet meer in, tenzij voor elke wagen 35 euro wordt betaald. Dit jaar vindt ACCE dan ook plaats in Brasschaat.

Het Vlaams Belang heeft er eerder al op gewezen fel tegenstander te zijn van de LEZ. Filip Dewinter noemde het “onrechtvaardige geldklopperij” waarvan “de Antwerpenaar en iedereen die naar Antwerpen wil komen om bijvoorbeeld te winkelen en nadien iets te eten of te drinken”, slachtoffer is.

Dat zowat alle politieke partijen, inclusief N-VA-burgemeester De Wever, het wereldvreemde gedachtegoed van Groen hebben overgenomen, waarvan nu een mooie traditie zoals ACCE, de Antwerpenaar, de Antwerpse horeca en de stad Antwerpen in zijn geheel de dupe zijn, is te gek voor woorden. Filip Dewinter zal hierover opnieuw tussenkomen op de Antwerpse gemeenteraad.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...