PB : 17/12/2015 : Francken geeft asielzoekers vervroegd kerstgeschenk

Francken geeft asielzoekers vervroegd kerstgeschenk

 

Het Vlaams Belang reageert ontzet op de vraag van staatssecretaris Francken om 945 asielzoekers onder te brengen in het vakantiepark Parelstrand in Lommel. “Dit lijkt wel een vervroegd kerstcadeau voor asielzoekers”, klinkt het bij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

De permanente creatie van bijkomende opvang versterkt het beeld dat deze regering zich beperkt tot het verhogen van de dweilcapaciteit. De kraan toedraaien lijkt vooralsnog een stap te ver. “In plaats van de instroom te ondergaan, moet ze actief worden tegengegaan”, aldus Van Grieken. Intussen zijn er al meer dan 30.000 plaatsen gecreëerd met nog duizenden in het verschiet. De overheidsdienst Fedasil schat dat er door de hoge asielinstroom volgend jaar – bij ongewijzigd beleid – niet minder dan 50.000 (!) plaatsen nodig zullen zijn. “Daar waar andere Europese landen een asielstop afkondigen – van Hongarije tot Slovakije, Oostenrijk en zelfs het progressieve Zweden – drijft staatssecretaris Francken het Paard van Troje steeds verder in onze samenleving”, aldus Van Grieken.

De focus dient volgens het Vlaams Belang te liggen op opvang in eigen regio, afgewezen asielzoekers moeten daadwerkelijk worden gerepatrieerd en er moet overgegaan worden tot een onmiddellijke asielstop. “Zo niet zal België de afwateringspool van Europa blijven”,klinkt het. Eveneens moeten volgens de Vlaams-nationale partij landen die effectief werk maken van een bescherming van de Europese buitengrenzen niet worden veroordeeld, maar ondersteund. Landen zoals Italië en Griekenland daarentegen, die wetens en willens fungeren als transitland voor de illegale immigratie naar West-Europa, moeten uit de Schengenzone worden gezet.

De tweeslachtige houding van de N-VA in het asieldossier benadert volgens Van Grieken het surrealisme. “De opengrenzenpolitiek die N-VA-voorzitter Bart De Wever in alle tv-studio’s zegt te bestrijden, wordt door zijn excellenties ijveriger dan ooit uitgevoerd. De kloof tussen wat deze partij zegt en wat ze doet, wordt dag na dag groter.”

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...