PB : 17/03/2016 : Geen rode loper voor 80 miljoen Turken

Geen rode loper voor 80 miljoen Turken

 

Met een vijftig meter lange rode loper, bedrukt met de Turkse vlag, voerden kopstukken van het Vlaams Belang, Europarlementsleden van Europa van Naties en Vrijheid en militanten vandaag actie aan het Europees parlement. Ze verzetten zich met klem tegen de geplande koehandel tussen de EU en Turkije. “Wanneer Europa instemt met dit dictaat, beloont het de jarenlange Turkse chantagepolitiek én rolt het de rode loper uit voor 80 miljoen Turkse immigranten”, klinkt het.

Het ‘één-voor-één’-principe (voor elke illegale immigrant die naar Turkije wordt teruggestuurd, komt er één legaal naar Europa) zal volgens het Vlaams Belang een heuse immigratiecarrousel op gang brengen, zonder dat een oplossing ook maar één stap dichterbij komt. “Door massale illegale immigratie te vervangen door massale legale immigratie, doet men in feite niets anders dan een bestaand probleem ‘oplossen’ door een nieuw probleem te creëren”, argumenteert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Deze regeling zou er namelijk toe kunnen leiden dat de illegale immigratie nog aangemoedigd wordt. Immers: hoe meer boten Turkije illegaal laat vertrekken, hoe meer immigranten het legaal naar Europa kan laten overkomen.

Remedie is erger dan de kwaal

Toen in 2009 de visumverplichtingen voor de zowat 9 miljoen inwoners van Servië en Macedonië werden versoepeld, leidde dat tot een massale instroom. Het spreekt voor zich dat de afschaffing van de visumplicht voor 80 miljoen Turken een nieuwe, massale immigratiegolf op gang zal brengen. Zo’n maatregel zal in het islamitische land immers geïnterpreteerd worden als een open uitnodiging om de reeds aanwezige Turkse kolonies in Europa te komen versterken. Vertegenwoordigers van Koerdische organisaties waarschuwen er bovendien voor dat de opheffing van de visumplicht voor Turkije zal leiden tot een massale instroom van Koerdische asielzoekers.

Tom Van Grieken: “Het voorliggende akkoord biedt geen oplossing voor het probleem waarmee Europa vandaag geconfronteerd wordt. Wel integendeel: het dreigt morgen alleen nog groter te worden. Het Vlaams Belang roept de Belgische regering dan ook op zich te verzetten tegen dit dictaat door er haar veto tegen uit te spreken.”

Foto en folder in bijlage 

Klik hier voor beeldverslag en fotoreportage

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...