PB : 16/12/2016 : Eredoctoraat voor Merkel: “Een spijtoptant geef je toch ook geen medaille”

Eredoctoraat voor Merkel: “Een spijtoptant geef je toch ook geen medaille”

 

Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op de uitreiking van een eredoctoraat aan Duits bondskanselier Angela Merkel door de universiteiten van Leuven en Gent omwille van haar welkomstbeleid.

Het lijkt erop dat de vrouw die Europa opgezadeld heeft met de meest ontwrichtende immigratiecrisis in de naoorlogse geschiedenis daarvoor beloond wordt door de twee grootste Vlaamse universiteiten. Anders kan de aankondiging van de KUL en UGent om de Duitse bondskanselier te lauweren met een eredoctoraat niet worden gelezen, vindt Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken.

De ‘Willkomenkultur’ van  Angela Merkel werd, aldus Van Grieken, in het Midden-Oosten, Azië en Afrika immers door miljoenen gelukzoekers begrepen als een open uitnodiging om naar Europa af te zakken. “De naïeve wensdroom dat we dat wel zouden ‘schaffen’ is vandaag uitgemond in een rampscenario waarbij duizenden mensen verdrinken, mensensmokkelaars langs de kassa passeren en de Europese welvaartsstaten cultureel, demografisch en sociaal-economisch op hun grondvesten daveren.”

Dat Merkel vorige week op de partijdag van de CDU openlijk haar spijt betuigde door te beloven dat ze het immigratiestandpunt van haar partij wil verstrengen en het rampjaar 2015 niet voor herhaling vatbaar is, geeft aan dat de Duitse bondskanselier eindelijk inziet dat haar missioneringsdrang een historische vergissing van formaat was. Dat ze vandaag voor die vergissing beloond wordt met een eredoctoraat komt volgens de Vlaams Belang-voorzitter neer op het lauweren van een spijtoptant. “Die geef je toch ook geen medaille”, klinkt het. “Terwijl nu zowat iedereen inziet wat de catastrofale gevolgen zijn van de open uitnodiging van Angela Merkel aan de hele wereld om naar Europa te komen, gaan de universiteiten van Leuven en Gent haar een eredoctoraat toekennen. Als uiting van wereldvreemdheid kan dat tellen.”

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...