PB : 16/04/2016 : Bart De Wever verbaast door openlijke erkenning dat N-VA het akkoord met Turkije steunt

Bart De Wever verbaast door openlijke erkenning dat N-VA het akkoord met Turkije steunt

 

N-VA schaart zich achter opheffing visumplicht voor 80 miljoen Turken en Turks lidmaatschap EU

 

Luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden, in zoveelste uitgave

 

Het Vlaams Belang neemt met verbazing kennis van de verklaringen van Bart De Wever in de Terzake-uitzending van 15 april.

Niet zozeer de uitval naar Merkel en zelfs niet de oproep aan de Duitsers om zich in het kader van de polemiek met Erdogan solidair te tonen met de geïntimideerde satiricus. We klasseren deze terechte invalshoek – die heel wat potentiële Vlaams Belang kiezers vertrouwd in de oren klinkt – immers onder de rubriek 'aandacht afleiden'.

Het wekte integendeel verbazing dat De Wever verderop in het interview – hoewel hij de schuld daarvoor in de schoenen van Merkel probeerde te schuiven – bevestigde dat de N-VA het EU-akkoord met Turkije verdedigt.

Dit betekent niet meer of niet minder dan dat de N-VA vanuit haar Belgische regeringsdeelname nu akkoord is gegaan met vrije inreisvisa voor 80 miljoen Turken én met een onmiddellijke heropstart van de toetredingsonderhandelingen met Turkije.

Dit is een zoveelste uitgave van het “luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden”. Het Vlaams Belang wil integendeel een sluiten van onze grenzen voor de huidige illegale immigratie, een stopzetting van de onderhandelingen met Turkije en geen opheffing van de visumplicht.

Gerolf Annemans
Europees parlementslid

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...