PB : 15/07/2016 : Islamitische aanslagen: het zal niet stoppen, niet vanzelf.

Islamitische aanslagen: het zal niet stoppen, niet vanzelf.

 

Gisterenavond vonden meer dan 84 mensen de dood bij een gruwelijke aanslag in het Franse Nice, terwijl ze de Franse nationale feestdag aan het vieren waren. Onze gedachten en medeleven gaan in de eerste plaats naar de slachtoffers en hun nabestaanden.

Dat deze gruwelijke daad plaatsvond op de Franse nationale feestdag, de dag waarop de Fransen ‘vrijheid, gelijkheid en broederschap’ vieren, is symbolisch te noemen. Voor de zoveelste keer werden we met onze neus op de monsterlijke feiten gedrukt: door een decennialang volgehouden laks immigratie- en veiligheidsbeleid lopen de straten van Frankrijk, België en bij uitbreiding gans West-Europa vol met individuen die geen boodschap hebben aan onze Europese waarden. Erger nog: velen van hen gaan over tot het actief bestrijden van diezelfde waarden, en dit op de meest laffe manier mogelijk. 

“Parijs 2015, Brussel 2016 en nu Nice 2016. Het lijkt erop dat islamitische terreuraanslagen dagelijkse kost zijn geworden in West-Europa. De combinatie van een opengrenzenbeleid met een naïef veiligheidsbeleid en vooral een pavloviaanse weigering om de vijand bij naam te noemen heeft voor de zoveelste keer op rij geleid tot een gruwelijke aanslag met veel onschuldige dodelijke slachtoffers”, aldus Vlaams Belang-Voorzitter Tom Van Grieken.

Vandaag staan we stil bij de vele slachtoffers en hopen we op een spoedig herstel van de vele gewonden, maar morgen moeten er daden komen. Europa moet ontwaken. Het zal niet stoppen, niet vanzelf.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...