PB : 14/09/2016 : N-VA wordt de Vlaamse PS

N-VA wordt de Vlaamse PS

 

Na de bocht van Bra target=”_blank”>gebruikte grafiekjes die de N-VA onder Di Rupo de wereld instuurde. Op geen enkel punt waarop de partij Di Rupo toen bekritiseerde, is de situatie na twee jaar N-VA-beleid verbeterd, integendeel. Zo neemt de staatsschuld intussen Zuid-Europese proporties aan (109% bbp). Enkel Griekenland, Italië en Portugal doen het nog slechter.

Volgens Van Grieken maakt De Wever een kapitale fout door de begrotingsteugels te lossen. “Een land met een staatsschuld van 417 miljard euro, 54 procent van het BBP aan overheidsbeslag en een kampioenstitel in belastingdruk, is virtueel failliet. Nog extra schulden bijmaken komt neer op het doorschuiven van een schuldenatoombom naar de volgende generaties.”  

Het Vlaams Belang waarschuwt al sinds het aantreden van deze regering voor zwaar overschatte inkomsten en imploderende rekeningen. Voorspellingen die overigens bevestigd werden door de Europese Commissie én de Nationale Bank. “De door N-VA-minister van Financiën Van Overtveldt gecontroleerde federale begroting hangt met meer plaktouw en fictieve cijfers aan elkaar dan die van onder paarsgroen”, aldus Van Grieken. “Op de grote begrotingsuitdagingen zoals de financiering van de vergrijzing, het verminderen van de staatsschuld en de kolossale asielfactuur biedt de regering-Michel niet het minste antwoord. Of hoe de problemen niet opgelost, maar wel vooruitgeschoven worden.”  

Ook in het kader van de communautaire stilstand smaakt de budgettaire vaandelvlucht van de N-VA bijzonder bitter. “Van hun belofte om in ruil voor het bevriezen van de Vlaamse eisen sociaal-economisch orde op zaken te stellen, schiet niets over. Het antwoord op de vraag wat deze partij nog in deze regering doet of welke precieze meerwaarde zij biedt, is een mysterie”.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...