PB : 14/06/2016 : Vlaams Belang pleit voor ‘Oostenrijkse oplossing’ n.a.v. parlementair bezoek aan Calais

Vlaams Belang pleit voor ‘Oostenrijkse oplossing’ n.a.v. parlementair bezoek aan Calais

 

Vandaag bracht een ruime parlementaire delegatie van het Vlaams Belang een bezoek aan het illegale immigrantenkamp van Calais. Deze locatie was geenszins toevallig gekozen: sinds jaren staat ‘Calais’ immers symbool voor de falende politiek van open grenzen.

Het bezoek sterkt het Vlaams Belang in zijn overtuiging dat eindelijk en dringend werk moet gemaakt worden van een correct en strikt immigratiebeleid. In dit kader schaart het Vlaams Belang zich achter het voorstel van de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz, die zich vorige week voorstander verklaarde van de basisprincipes van het ‘Australische model’. Dat betekent in de eerste plaats dat moet voorkomen worden dat illegale immigranten aan de gevaarlijke overtocht beginnen. Diegenen die toch voet aan land zetten in Europa, moeten – in afwachting van hun uiteindelijke terugkeer – op een humane manier op eilanden worden opgevangen.

Het spreekt voor zich dat van zo’n politiek – waarvoor het Vlaams Belang reeds vorig jaar n.a.v. een bezoek aan Lampedusa pleitte – een sterk ontradend effect uitgaat én zou leiden tot een significante daling van het aantal slachtoffers op de Middellandse Zee. Filip Dewinter: “Aangezien Kurz aangekondigd heeft zijn voorstel op de eerstvolgende Europese ministerraad te zullen voorleggen, zal Barbara Pas er bij premier Michel op aandringen dat de Belgische regering dit plan zou ondersteunt.”

Zeker zolang een Europese oplossing uitblijft,  is het Vlaams Belang van oordeel dat de lidstaten het recht moeten hebben hun eigen grenzen te controleren. Dat geldt uiteraard ook voor onze kust, waar het aantal illegalen de jongste weken opnieuw de hoogte inging. Dewinter: “Zoals het afsluiten van de ‘Balkanroute’ heeft aangetoond, zijn de nationale staten niet de obstakels bij het oplossen van de immigratiecrisis. Wel integendeel: de beslissing van Oostenrijk om samen met de Balkanstaten de populaire immigratieroute af te sluiten, was een prachtig staaltje van een vrijwillige samenwerking tussen soevereine Europese landen én staat in schril contrast met de dadenloosheid die het officiële Europa tot op heden kenmerkt.

Foto’s van het bezoek in bijlage

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...