PB : 14/02/2016 : Dating-app Tinder overgenomen door Vlaams Belang Jongeren

Dating-app Tinder overgenomen door Vlaams Belang Jongeren

 

Tijdens het Valentijnsweekend willen de Vlaams belang Jongeren de fiscale situatie van singles in ons land onder de aandacht brengen. Door boodschappen in profielfoto's te verwerken worden 'Tinder-matches' naar een speciaal opgerichte website doorgestuurd.

Voor singles in ons land zijn het geen gemakkelijke tijden. Een torenhoge personenbelasting van bijna 56 procent, fiscaal nadelige tarieven voor water en energie en de quasi-onmogelijkheid om een hypothecaire lening aan te gaan voor alleenstaande starters.

Om deze problematiek onder de aandacht te brengen voeren de Vlaams Belang Jongeren actie via de populaire dating-app Tinder. Door enkele profielen te voorzien van een afbeelding met de boodschap 'singles zijn de fiscale pineut', 'samenwonen is goedkoper' en 'bezoek vaentijn2016.be' wil VBJ singles attent maken op de fiscale omstandigheden waarin ze moeten leven.

Dat de actie best succesvol is en op een grote bijval kan rekenen blijkt uit het feit dat er op minder dan 24 uur tijd al meer dan 1350 'tinder-matches' zijn en enkele duizenden bezoekers voor de website valentijn2016.be, wat zelfs voor technische problemen zorgde.

“Het is logisch dat de overheid fiscale incentives geeft om mensen aan te zetten tot het stichten en onderhouden van een gezin.”, zegt VBJ-voorzitter Bart Claes. “Dit is zelfs een goede zaak maar blijkbaar niet heel efficiënt. De nataliteit bij autochtonen bijvoorbeeld daalt namelijk al vele jaren ondanks allerlei fiscale maatregelen. Een andere aanpak dringt zich op. De primaire focus moet er voor de gezinnen zijn en blijven maar de fiscale benadeling van alleenstaanden met of zonder kinderen is de laatste jaren ver buiten proportie. Daar willen wij als jongeren samen met onze moederpartij wat aan veranderen”.

Tinder gebruiken als manier om aan marketing te doen is een primeur in Vlaanderen. De actie van VBJ loopt nog tot en met maandag 15 februari.

Bart Claes
Voorzitter Vlaams Belang Jongeren
bart.claes@vlaamsbelang.org
 

Bart Claes
Voorzitter Vlaams Belang Jongeren

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...