PB : 14/01/2016 : Vlaams Belang reageert op Vlaams ‘reveille’ N-VA: “Vlaams-nationale kiezers sussen zonder het Belgische vuur te blussen”

Vlaams Belang reageert op Vlaams ‘reveille’ N-VA: “Vlaams-nationale kiezers sussen zonder het Belgische vuur te blussen”

 

Wie het Vlaamse ontwaken van de N-VA gisteren van een afstand bekeek merkte het. De partij stuurt haar Vlaams-nationale achterban voor de zoveelste keer met een kluitje in het riet. Een rondje ‘Vlaams-nationale kiezers sussen zonder het Belgische vuur te blussen’ is aangebroken.  

Over de communautaire beloften van de N-VA kunnen intussen boekenkasten vol geschreven worden, over haar communautaire regeringsresultaten siert enkel een blancoblad de boekenplank. Nadat de partij de Vlaams-nationale kiezers paaide met vette vissen, suikerklontjes en confederale congresteksten (om ze vervolgens naar de diepvries te versassen), krijgen we vandaag de opgewarmde kost nog eens voorgeschoteld.

De partij van De Wever belooft Vlaanderen haar verkiezingsbeloften van 2014 in wetteksten om te zetten. Driewerf hoera! Dat de partij daarna meteen verklaarde ze zelfs niet te zullen indienen in het parlement aangezien het enkel een ‘academische denkoefening’ betreft, kreeg een pak minder aandacht. Of hoe de witte vlag al omhoog gaat alvorens het strijdtoneel te betreden.

Het parcours van De Wever leest als dat van de grote terugtocht. Van onafhankelijkheid naar confederalisme tot volledige communautaire stilstand  – om vandaag over te gaan tot een ‘academische denkoefening’.  

Als het de partij van De Wever menens is met de Vlaamse zaak, waarom stemde ze dan tegen het voorstel van het Vlaams Belang voor een Vlaamse Grondwet? Waarom weigerde N-VA-minister Van Overtveldt een onderzoek naar de miljardentransfers? Waarom promoot haar Vlaams parlementsvoorzitter in het buitenland het Belgische model? Stuk voor stuk pertinente vragen waarop tot op heden een antwoord uitblijft.

Eén en ander toont aan dat het hier niet gaat om een koerswijziging of zelfs een academische denkoefening, maar eerder een al te doorzichtige poging om de ontgoochelde Vlaams-nationale kiezer aan boord te houden.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...