PB : 13/12/2015 : Frankrijk recht zijn rug

Frankrijk recht zijn rug

 

Ondanks een breed opgezette haatcampagne kozen bijna 1 op 3 Franse kiezers voor het Front National. Nooit eerder slaagde een West-Europese nationalistische partij erin om zoveel kiezers achter zich te scharen.

Volgens Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is het resultaat van het Front National een niet mis te verstane boodschap voor de nationale én Europese leiders, die jarenlang de wil van het volk negeerde en de boodschapper ervan verguisde en beschimpte. “Dit is het moment van de grote kentering. Dat ondanks de publieke chantage en de diabolisering  miljoenen kiezers voor het FN kozen, toont andermaal aan dat de keuze voor identiteit, veiligheid en sociale rechtvaardigheid, tegen massa-immigratie en Europese bemoeizucht – standpunten zijn die in brede lagen van de bevolking ingang vinden”, klinkt het.

De standpunten van het Front National stuiten weliswaar op heftige kritiek van de traditionele partijen, maar worden door de man in de straat in toenemende gesteund. “Met hun stemgedrag hebben de Franse kiezers opnieuw duidelijk gemaakt dat zij zich niet langer de les laten spellen door het politiekcorrecte bestel”, aldus Van Grieken. 

In een telefonisch contact feliciteerde Van Grieken Marine Le Pen alvast met haar spectaculaire verkiezingsresultaat.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...