PB 13/09/2017: State of the Union Juncker: overmoedige en misplaatste euforie

State of the Union Juncker: overmoedige en misplaatste euforie
 

Het Vlaams Belang heeft naar aanleiding van de ‘State of the Union’ van Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker met verbazing vastgesteld dat op het niveau van de Europese Instellingen zich een soort van overmoedige en misplaatste euforie heeft geïnstalleerd.

In een onbegrijpelijke redenering, niet gestoord door enig besef van de dagelijkse werkelijkheid van de burgers of van de feiten, hebben de euro-fanaten uit een aantal verkiezingsuitslagen afgeleid dat “de populisten verslagen” zijn en dat nu het moment gekomen is om volle gas vooruit over te gaan tot meer Europese Unie en verdere integratie op een extreem-federalistisch pad.

Vervolgens was deze State of the Union overigens een in het lang en in het breed uitgesponnen boodschappenlijstje. Gaande van de klassieke regelzucht inzake details (cacao in chocolade, visgehalte in fishsticks enz.) tot veel ernstigere en diepgaandere eenmakingsijver inzake immigratie, een Europese minister van Financiën, en alsmaar meer vormen van euro-regelzucht op het domein van economie. Een bijzonder giftige Juncker gaf duidelijk zijn misprijzen voor de Britten ten beste en verzekerde hen dat ze nog spijt zouden krijgen van hun stap naar de vrijheid. Doch integendeel: volgens het Vlaams Belang zullen de burgers die noodgedwongen in  Merkels Europese Unie zijn achtergebleven – inclusief de Vlamingen – de dupe zijn.

Europa moet weg van wat deze Europese Unie nu met het continent doet. De enigen die zeggenschap moeten hebben over nieuwe concepten voor Europese samenwerking zijn de burgers van Europa en niet Juncker. De volkeren van Europa zullen beslissen en het Vlaams Belang kan Juncker verzekeren dat 2017 helemaal niet het einde was van wie door hem ‘de populisten’ worden genoemd, maar integendeel eerder het begin.

Gerolf Annemans
Europees parlementslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...