PB : 13/06/2016 : Aanslagen Orlando: nieuwe etappe in de Jihad tegen het Westen

Aanslagen Orlando: nieuwe etappe in de Jihad tegen het Westen

 

De jihadistische aanslag op een holebiclub in Orlando is een nieuwe aanval op onze waarden, normen en vrijheden.

 

Het Vlaams Belang is geschokt door de gruwelijke gebeurtenissen die zich gisteren hebben afgespeeld, waarbij vijftig mensen het leven lieten – het grootste aantal slachtoffers op Amerikaanse bodem sinds 9/11. In de eerste plaats gaan onze gedachten en ons medeleven uit naar de slachtoffers en hun familie.

Het Vlaams Belang voegt eraan toe dat deze zoveelste aanslag op rij eens te meer aantoont dat het vrije Westen zich in oorlog bevindt met politiek-religieus fanatici die onze samenleving niet alleen in vraag stellen, maar ook – in de meest letterlijke betekenis van het woord – naar het leven staan.

Wat deze zaak nog tragischer maakt dan ze op zich reeds is, is het feit dat Omar Mateen een telg is uit een familie die immigreerde vanuit Afghanistan, waar Westerse soldaten al jaren hun leven op het spel zetten om het land te verdedigen tegen een niets ontziend islamitisch fanatisme. De aanslag in Orlando heeft nog eens duidelijk gemaakt dat de strijd tegen IS niet alleen in het Midden-Oosten moet gevoerd worden, maar ook – en vooral – in het Westen zelf. 

Ook al blijven Westerse politici en gebedsmolenachtig herhalen dat ‘dit geen godsdienstoorlog is’ en ‘niets met de islam te maken heeft’; feit is dat de terroristen dat wél zo zien. De fundamentalistische islam heeft het Westen wel degelijk de ‘heilige oorlog’ verklaard en handelt daarnaar.

In plaats van de harde feiten telkens weer in te pakken in allerhande kletspraat en om de hete brij heen te blijven draaien, zou de Westerse politieke klasse er goed aan doen eindelijk de politiekcorrecte oogkleppen af te werpen, de zaken bij naam te noemen  én daar dringende en dwingende conclusies aan vast te knopen.

Tom Van Grieken
Voorzitter Vlaams Belang

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...