PB 13/02/2017: Salafistische cursussen en Koranscholen in Antwerpen en districten: Vlaams Belang interpelleert De Wever en demonstreert ter plekke

Salafistische cursussen en Koranscholen in Antwerpen en districten: Vlaams Belang interpelleert De Wever en demonstreert ter plekke
 

Op 25 februari start een salafistische cursus in Borgerhout
 

Filip Dewinter: “Stadsbestuur blijft al jaren doof en blind voor opmars salafisme in Antwerpen.” 

“Het zogenaamde salafisme zit in de islam als het kuiken in het ei en voelt zich in het islamiserende Antwerpen als een vis in het water.”

Dit weekend kwam de salafistische vzw ‘Instituut voor Opvoeding en Educatie’ (Deurne) in opspraak. Het blijkt dat zelfs in de buurt van de Deurnese woning van Antwerps burgemeester Bart De Wever het zogenaamde ‘salafisme’ zonder probleem kan groeien. Het Vlaams Belang merkt op dat:

1. Wij hier al decennia voor waarschuwen.
2. Het salafisme wijdverspreid is, zowel in Antwerpen als in de districten.

Niet alleen via moskeeën, maar ook en steeds meer via allerhande organisaties, stichtingen en instellingen, waaronder ook Koranscholen of madrassa’s (die al dan niet zo worden genoemd), worden moslims geïndoctrineerd met ‘salafistische’ cursussen die hen islamiseren, i.e. islamitischer maken, en radicaliseren. Hierbij merken we op dat het Vlaams Belang, net zoals niet-politiek correcte islamexperts, niet meegaat in het frame dat ‘het salafisme’ een bepaalde, uitzonderlijke vorm van de islam is. Het zogenaamde ‘salafisme’ is de zuivere islam, wat niet alleen de populariteit verklaart, maar waardoor het ook voor oprechte gematigde moslims zo moeilijk is om er afstand van te houden.

Zo start op zaterdag 25 februari in het zogenaamde ‘Centrum voor Educatie en Maatschappelijke Interactie’ (CEMI) in Borgerhout (Stenenbrug 75) een zesweekse islamiseringscursus. CEMI werd opgericht in oktober 2016 en is gelinkt aan de jihadi-imam Tarik Ibn Ali. De naam CEMI moet verhullen dat het gaat om een Koranschool die salafistische indoctrinatie tegen het Westen en tegen de vrijheid organiseert. Islamleraar van dienst is Ustaadh Brahim, gelinkt aan Al-Fitrah, van de gelijknamige salafistische moskee in Utrecht. Ustaadh Brahim organiseerde reeds herhaaldelijk zulke salafistische cursussen voor de stichting Al-Fitrah. Via Al-Fitrah-tv kan men ook via internet deze cursussen volgen.

Het ‘Centrum voor Educatie en Maatschappelijke Interactie’ (Borgerhout) maakt samen met het ‘Instituut voor Opvoeding en Educatie’ (IVOE, Deurne) en het ‘Centrum voor Islamitische Educatie De Toekomst’ (CIET, Gent/Antwerpen) deel uit van een salafistisch netwerk van cursussen en Koranscholen dat moslims in ons land indoctrineert, islamiseert en radicaliseert.

Vanavond zal Filip Dewinter hierover burgemeester Bart De Wever interpelleren in de betreffende Gemeenteraadscommissie. Wanneer en op welke wijze zal de burgemeester immers optreden tegen de verdere verspreiding van het zogenaamde ‘salafisme’ in onze stad en meer bepaald tegen de salafistische cursus die van start gaat op 25 februari in Borgerhout?

Ook zal het Vlaams Belang demonstreren bij de start van deze salafistische cursus in Borgerhout (Stenenbrug 75) op zaterdag 25 januari om 10u. Klik hier voor meer informatie.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...