PB : 12/07/2016 : Vlaams Belang organiseert betoging tegen islamitisch Offerfeest – Slachthuis in Antwerpen

Vlaams Belang organiseert betoging tegen islamitisch Offerfeest – Slachthuis in Antwerpen

 

Filip Dewinter: “Een islamitisch slachthuis zal alle inspanningen om een einde te maken aan de barbaarse praktijk van het ritueel slachten tenietdoen.”

 

In een leegstand slachthuis aan de Lange Lobroekstraat in Antwerpen willen moslims een erkend islamitisch slachthuis openen. Aangezien tijdelijke slachtvloeren verboden zijn, wordt geprobeerd om de wet te omzeilen en een vergunning te krijgen voor een erkend slachthuis dat in de praktijk enkel drie dagen tijdens het islamitisch Offerfeest (11 september) geopend zal zijn. Het slachthuis heeft een capaciteit van 2.800 schapen.

In de aanvraag tot vergunning aan het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) voor een erkend slachthuis gaat de moslimgemeenschap in Antwerpen de confrontatie aan met de Vlaamse minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts, die vorig jaar een verbod invoerde op het onverdoofd ritueel slachten op tijdelijke slachtvloeren.

Het Vlaams Belang wil dat Federaal minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO's, Landbouw en Maatschappelijke Integratie Willy Borsus optreedt en geen vergunning verleent voor het islamitische slachthuis in Antwerpen.

Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter: “Het slachthuis heeft in de praktijk een tijdelijk karakter aangezien het slechts enkele dagen tijdens het Offerfeest geopend zal zijn. Een vergunning geven aan dit slachthuis is een gevaarlijk precedent en zet de deur wagenwijd open voor soortgelijke initiatieven elders. De inspanningen om het barbaarse rituele en onverdoofd slachten in Vlaanderen te stoppen, worden hiermee tenietgedaan.”

Het Vlaams Belang zal op 11 september 2016 om 11 uur in Antwerpen (Lange Lobroekstraat) betogen tegen het ritueel slachten en de eventuele opening van het islamitisch slachthuis.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...