PB 11/05/2017: Merksem: Vlaams Belang heeft genoeg van de spelletjes die N-VA speelt op kap van de Merksemenaar (en De Lijn)

Merksem: Vlaams Belang heeft genoeg van de spelletjes die N-VA speelt op kap van de Merksemenaar (en De Lijn)
 

Vlaams Belang Merksem heeft kennisgenomen van de persmededeling van N-VA-districtsschepen voor mobiliteit Wendy Simons, waarin ze zich beklaagt over het feit dat De Lijn het tram- en busaanbod in Merksem is aan het beknotten. Ze zegt genoeg te hebben van de spelletjes die De Lijn speelt in Merksem.

Volgens Vlaams Belang houdt de argumentatie van mevrouw Simons geen enkele steek, daar haar partij N-VA zowel op districtsniveau, stadsniveau als op regionaal niveau bevoegd is voor mobiliteit. Indien mevrouw Simons terechte klachten heeft over het mobiliteitsbeleid in Merksem, moet ze zich wenden tot haar rechtstreeks bevoegde N-VA-partijgenoten op het Antwerpse en Vlaamse niveau. Het is bijzonder flauw van mevrouw Simons dat ze de schuld voor de huidige malaise afschuift op De Lijn. Ze verwijt De Lijn spelletjes te spelen, maar ze speelt zelf een spelletje.

Vlaams Belang zal dan ook de N-VA in Merksem, maar ook in Antwerpen en op het Vlaamse niveau, confronteren met de stellingen die ze inzake het openbaar vervoer formuleert.

Jan Penris: “Het wordt tijd dat de bestuurspartij die N-VA op alle niveaus is de eigen verantwoordelijkheid opneemt en niet, als een onvolleerde octopus, op één, twee of drie benen begint te dansen. Want daar is, zoals N-VA-districtsschepen voor mobiliteit Wendy Simons het zelf heeft verwoord, ‘De Merksemenaar de dupe van’.”

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...