PB : 10/11/2016 : Anti-Trump havenschepen Marc Van Peel schaadt de Antwerpse haveneconomie

Anti-Trump havenschepen Marc Van Peel schaadt de Antwerpse haveneconomie

 

Filip Dewinter eist verontschuldigingen van Antwerps havenschepen Marc Van Peel.

 

Filip Dewinter: “Beledigingen aan het adres van Donald Trump van clowneske Antwerpse havenschepen Marc Van Peel kosten Antwerpse Haven jobs en contracten.”

Filip Dewinter: “Havenschepen Van Peel overspeelt zijn hand door Trump te beledigen. Het zo schofferen van een democratisch gekozen president van een van onze grootste handelspartners is dom.”

Havenschepen Marc Van Peel reageert clownesk op de verkiezingsoverwinning van President Donald Trump. “Ik heb een gevoel dat vergelijkbaar is met dat van de Zwarte Zondagen van het Vlaams Blok,” zegt Van Peel. Hij noemt noemt Trump “geen politicus” en poseert 'vrolijk' op de foto met een Trump-pet en zijn duim naar omlaag gericht. Deze foto gaat via sociale media de wereld rond, en dat is op zijn zachtst gezegd geen goede reclame in de VS voor onze Antwerpse haven.

Ondernemer Fernand Huts, CEO van Katoennatie en ervaringsdeskundige in de VS, ziet daarentegen geen problemen met Trump. Zo zegt Huts: “Een van de beloftes van Trump zijn bijvoorbeeld grote infrastructuurwerken en die zijn broodnodig en goed voor ons. (…) De economie in de VS wordt grotendeels door de privésector aangedreven, en wij verwachten daar weinig verandering in.”

Maar met de gratuite paniekzaaierij dat Trump de Antwerpse haven miljarden kan kosten, zal het Van Peel zijn – en niet Trump – die de Antwerpse haven jobs en contracten kost. Door Trump bovendien te beledigen heeft Van Peel zijn hand overspeeld. Zich verontschuldigen bij de Amerikaanse ambassadeur is het enige wat Van Peel nu te doen staat.

Filip Dewinter zal havenschepen Van Peel hierover interpelleren op de Gemeenteraad.

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...