PB : 10/02/2016 : Vlaams volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere verhuist van Gent naar Deinze

Vlaams volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere verhuist van Gent naar Deinze

 

Vlaams volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere (45) heeft vandaag zijn beslissing bekend gemaakt om te verhuizen van Gent naar Deinze. Zijn keuze is niet alleen ingegeven door familiale omstandigheden, de motieven zijn ook van politieke aard.  

Ortwin Depoortere was van 2001 t.e.m. 2012 gemeenteraadslid in Gent en van 2004 t.e.m. 2007 zetelde hij in de Kamer. Momenteel zetelt hij in het Vlaams Parlement waar hij de sociale dossiers in de commissie Welzijn opvolgt. Hij is tevens lid van het nationaal partijbestuur van het Vlaams Belang als nationaal secretaris.

Met de verhuis wordt het politieke speelveld in de regio Gent-Eeklo enigszins gewijzigd. Ortwin Depoortere: “Ik verlaat Gent met een dubbel gevoel. Enerzijds is Gent de hoofdstad van Oost-Vlaanderen waar de politieke problemen zich opstapelen en waar de rol van het Vlaams Belang cruciaal is. Maar anderzijds wil ik samen met partijvoorzitter Tom Van Grieken kansen geven aan nieuw aanstormend talent in de Arteveldestad.”

Depoortere beklemtoont dat een mix van ervaring en jeugdig enthousiasme de leidraad moeten vormen in de komende jaren. Met zijn switch naar Deinze laat hij in Gent de nodige ruimte om deze strategie kans op slagen te geven. Voordeel is alleszins dat ook in Deinze opnieuw het nodige vuur kan worden aangewakkerd voor een Vlaams-nationale partij die haar oor bij het volk te luisteren legt. Ortwin Depoortere:“Het is mijn ambitie om de werking van het Vlaams Belang in Deinze terug aan te zwengelen met als uiteindelijk doel onze partij terug op de politieke kaart te zetten bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.”

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...