PB : 09/12/2016 : “Nederlandse kiezer zal Wilders volgend jaar vrijspreken”

“Nederlandse kiezer zal Wilders volgend jaar vrijspreken”

 

Tom Van Grieken: “Een rechtstaat die naam waardig huldigt mensen die vredig strijden voor vrijheid, die veroordeelt ze niet.”

 

Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op het vonnis van de Nederlandse rechtbank. Die oordeelde dat PVV-voorzitter Geert Wilders schuldig is aan groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie vanwege zijn ’minder-minder-uitspraken’ na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Tom Van Grieken ziet heel wat gelijkenissen met de juridische heksenjacht tegen het Vlaams Blok in 2004. Ook toen bond het (Belgisch) Openbaar Ministerie een onverbeten strijd tegen de grootste oppositiepartij. “De grondwet werd toen zelfs gewijzigd om ons te kunnen veroordelen”, klinkt het bij Van Grieken. Drie maanden later pleitte de kiezer ons echter vrij. Het Vlaams Blok werd met 1 miljoen stemmen de grootste partij van het land. Alles wijst erop dat Nederland hetzelfde scenario wacht met de PVV van Geert Wilders. De Nederlandse kiezer zal Wilders volgend jaar vrijspreken.

Volgens Van Grieken zet de veroordeling het grondwettelijk recht op de vrijheid van meningsuiting op de helling. “Wanneer zelfs het stellen van een vraag leidt tot een gerechtelijke veroordeling, is de politieke tirannie in voege.” Dat de man die al twaalf jaar met de dood wordt bedreigd door jihadisten en islamfundamentalisten gestraft wordt omwille van zijn strijd om vrijheid is, aldus de Vlaams Belang-voorzitter, de wereld op zijn kop. “De rechters die dit vonnis velden, gedragen zich als objectieve bondgenoten van diegenen die de gewapende strijd aangaan tegen onze democratische waarden en die West-Europa de afgelopen twee jaar 307 levens kostte. Een rechtstaat die naam waardig huldigt mensen die vredig strijden voor vrijheid, die veroordeelt ze niet.” 

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...