PB : 09/11/2015 : Vlaams Belang deelt soep uit tegen armoede

Vlaams Belang deelt soep uit tegen armoede

 

‘Armoede bestaat ook bij ons’. Onder die slogan organiseerde het Vlaams Belang vandaag een grootscheepse soepbedeling aan het Brussels Centraal station. 

Terwijl meer dan 1 op 10 Vlamingen onder de armoedegrens leeft, importeren onze regeringsleiders de armoede uit zowat heel de wereld. Het Vlaams Belang pleit onomwonden voor een beleid dat zich in de eerste plaats richt op onze mensen, die vaak in verdoken armoede leven. 680.000 Vlamingen, zo’n 11 procent van onze bevolking, kan de eindjes niet meer aan mekaar knopen. Bij ouderen ligt dat cijfer nóg hoger: één op vijf 65-plussers is arm.

Om de schrijnende armoedeproblematiek van onze vierde wereld onder de aandacht te brengen, deelden parlementsleden en militanten van het Vlaams Belang soep uit aan minder bedeelden rondom het Brussels Centraal station.

“De vraag dringt zich hoe langer hoe meer op. Blijven we het OCMW van de wereld of kiezen we onverkort voor het welzijn van onze gemeenschap? De combinatie van beide is onverenigbaar”, stelde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken bij aanvang van de actie.

Bob De Brabandere
Secretaris

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...