PB 08/12/2017: Geplande megamoskee dan toch niet in postgebouw Seefhoek onder druk van Vlaams Belang

Geplande megamoskee dan toch niet in postgebouw Seefhoek onder druk van Vlaams Belang
 

Maar: vandaag begint in Antwerpen driedaagse benefiet met twee salafistische predikers in Moskee Omar om 700.000 euro op te halen voor megamoskee. Burgemeester De Wever laat begaan.
 

Filip Dewinter: “De driedaagse benefiet, die vandaag in Moskee Omar begint om 700.000 euro op te halen voor een megamoskee, wordt geleid door twee salafistische predikers. Dit salafistische evenement, waar sekseapartheid geldt, moet worden verhinderd en de radicale Moskee Omar moet eindelijk worden gesloten.”

De geplande megamoskee zal onder druk van Vlaams Belang waarschijnlijk dan toch niet in het postgebouw in de Seefhoek (Wilgenstraat 2A) komen. Het was Vlaams Belang Antwerpen dat het stadsbestuur ondertussen tien dagen geleden op de hoogte moest brengen van de plannen van de vereniging achter de Marokkaanse moskee Omar in Antwerpen (Tulpstraat) om het postgebouw te kopen voor 1,4 miljoen euro, met als doel het om te bouwen tot een megamoskee van zo’n 3.600 m2.

Wij gingen in het verzet met een aantal acties ter plaatse, een petitie online en in de buurt (reeds meer dan 1.000 handtekeningen) en vragen van Filip Dewinter aan het stadsbestuur en aan de voor bpost bevoegde minister Alexander De Croo (Open VLD). Die bevestigde gisteren dat er een overeenkomst was voor een verkoop.

Schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA) beweert nu dat er al maanden gewerkt wordt aan een plan om een kindercrèche onder te brengen in het oude postgebouw. Maar waarom zei Antwerps schepen Bastiaens (CD&V) op 29 november in GVA dan het volgende: “Moskee Omar in de Tulpstraat is niet brandveilig. Zij zijn op zoek naar een groter pand. We vinden het belangrijk dat iedereen een veilige plek heeft om zijn religie te beleven”? Bastiaens noch iemand anders van het stadsbestuur heeft ooit gesproken over plannen om het postgebouw te kopen laat staan om er een kindercrèche onder te brengen. Het pamflet van ‘Cultureel Centrum Moskee Omar’ (zie bijlage) bewijst dat zij al wekenlang bezig zijn met de koop van het postgebouw.

De Stad heeft geen enkel bod gedaan om het postgebouw te kopen. Dat de Stad nu snel-snel, nadat het postgebouw al lang te koop stond en er reeds een compromis was ondertekend, het voorverkooprecht (voor een sociale functie) wil inroepen en er evenveel geld voor zal moeten bieden als het hoogste bod dat bpost reeds ontving, toont aan dat het stadsbestuur improviseert en dat burgemeester De Wever veel geluk heeft dat de definitieve verkoopsakte nog niet was verleden. Het was de minister die gisteren na vragen van Filip Dewinter in het parlement wees op het voorverkooprecht van de Stad, en het was Filip Dewinter die reeds op 29 november in Terzake op de komst van de megamoskee wees. Met andere woorden: zonder snelle interventie van het Vlaams Belang was de megamoskee een feit.

Maar het is nog niet gedaan. Want zoals we allemaal weten neemt het aantal moslims in Antwerpen elke dag toe en dus ook de vraag naar meer en grotere moskeeën. Het probleem dat Moskee Omar in de Tulpstraat te klein wordt is niet van de baan, en de drie dagen durende benefiet in Moskee Omar om 700.000 euro op te halen voor een nieuwe, grotere moskee gaat dus gewoon door. ‘Cultureel Centrum Moskee Omar’ gaat wellicht gewoon in Antwerpen op zoek naar een stuk grond om daar een moskee op te bouwen of een ander gebouw met als doel het om te bouwen tot moskee.

Die benefiet (8, 9 en 10 december) begint vandaag en is live te volgen via Huda TV: http://www.hudatv.nl, een kanaal dat als doel heeft de moslimgemeenschap waar ze zich ook bevindt bij de les te houden en te islamiseren in plaats van te integreren in de niet-islamitische (gast)samenleving.

Op de benefiet zijn mannen en vrouwen gescheiden. Het op sociale media en in de moslimgemeenschap in Antwerpen en daarbuiten verspreide pamflet (als bijlage) zegt: ingang voor vrouwen is Tulpstraat 49, die voor mannen is Tulpstraat 53. De driedaagse moskeesessie wordt geleid door twee salafistische predikers genaamd Moussa Rahouti en Abdelaziz Alkabir:

 

  • Moussa Rahouti:  studeerde aan de Islamitische Universiteit van Rotterdam. Heeft Nederlandse tongval, maar doet zowat alles in het Arabisch. Hij zamelt regelmatig geld in voor moskeeën, zoals ook in Borgerhout. Hij staat op diverse sites, o.a. van moskeeën, te boek als ‘Koran-reciteur’, bijvoorbeeld op de website van een moskee in Turnhout. Hij is een typische ‘beroepsmoslim’, zoals de helaas overleden Nederlandse arabist Hans Jansen dat uitdrukte. De Islamitische Universiteit van Rotterdam (IUR), waar Rahouti naar eigen zeggen studeerde, kwam in opspraak wegens “haatzaaiende en gewelddadige teksten en oproepen van de rector en de ondermaatse kwaliteit van het onderwijs”. De accreditatie van deze ‘universiteit’ is dan ook ingetrokken. PVV-kamerlid Harm Beertema“Eindelijk kan deze zogenaamde universiteit, die helemaal niet de naam universiteit verdient, door de minister gesloten worden. Dat is goed nieuws, want tot nu toe had de minister geen middelen om op te treden tegen de verwerpelijke uitspraken van de rector over Koerden, Armeniërs, homoseksuelen, Joden en over het slaan van vrouwen. Het is heel mooi dat deze instelling die een schandvlek voor het Nederlandse onderwijs is eindelijk dicht kan.” Rahouti dweept met Hamas, een filiaal van de islamistische Moslimbroederschap. Een door ons geraadpleegde Nederlandse arabist (die anoniem wil blijven), concludeert na het beluisteren van Rahouti’s Youtube-video’s met Arabische preken dat het ‘hardcore salafistische dogmatiek’ betreft.
  • Abdelaziz Alkabir is van hetzelfde laken een pak: salafistische retoriek. Op een van de foto’s in Antwerpen is hij te zien met een groep piepjonge gehoofddoekte moslimkindjes die samen met hem het wijsvingertje in de lucht houden, dat verwijst naar de ‘tawhid’, het geloof in de Ene God (Allah). De tawhid is de eerste helft van de ‘shahada’, de mainstream islamitische geloofsgetuigenis. Het is een politiek totalitair statement van salafisten en jihadisten (onder wie recent ook Islamitische Staat) dat kan worden vergeleken met het ‘Sieg Heil’ van de nazi’s. De shahada en de tawhid verklaren alles wat niet-islamitisch is inferieur en bestempelen het als ‘te vernietigen’ of te koloniseren, te islamiseren. ‘Shahada’ betekent overigens ‘getuigenis’ (zoals in een rechtbank, maar dan zonder enig bewijs), wat het politiek-juridische karakter van de islam aantoont. Alkabir sprak ook zijn steun uit voor Tarik Ibn Ali die in de cel zit voor betrokkenheid bij de jihad-aanslagen in Parijs in Spanje.

In 2010 al wees Vlaams Belang op het kwalijke karakter van Moskee Omar in de Tulpstraat. Jihadwatcher Peter Velle zei toen dat er jihadstrijders werden geronseld. Isa Abdurachmanov, de Tsjetsjeense spil van het Belgische terreurnetwerk en ook enkele Marokkaanse opgepakte jihadterreurverdachten, kwamen vaak over de vloer in Moskee Omar. Sindsdien hebben wij meerdere malen gevraagd om deze moskee te sluiten. Begin vorig jaar eisten wij opnieuw de sluiting van deze moskee (samen met 5 andere geïslamiseerde moskeeën) omdat ze regelmatig radicale sprekers ontvangt, wat vandaag met benefiet-predikers als Moussa Rahouti en Abdelaziz Alkabir opnieuw wordt bevestigd.

Bijlage: Pamflet Benefiet

Sam van Rooy
Perswoordvoerder Vlaams Belang Antwerpen

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...