PB : 08/12/2015 : Vlaams Belang verontwaardigd: Duitse politie voert onderzoek naar strafbaarheid wegens ‘volksopruiing’ n.a.v. Pegida-toespraak Filip Dewinter in Dresden

Vlaams Belang verontwaardigd: Duitse politie voert onderzoek naar strafbaarheid wegens ‘volksopruiing’ n.a.v. Pegida-toespraak Filip Dewinter in Dresden

Op de Theaterplatz in Dresden spraken gisterenavond Filip Dewinter en Anke Van dermeersch een 10.000-tal Pegida-manifestanten toe. Dewinter toonde daarbij onder andere de Koran, die hij een ‘license to kill’ noemde. “Wie de Koran zaait, zal de jihad oogsten,” stelde Dewinter. Ook sprak hij over de islam als een ideologie die al 1400 jaar lang de oorlog aan ons verklaart, en over de massa-immigratie als Trojaans Paard voor de islamitische jihad.

Anke van Dermeersch vergeleek de islamitische sluier met de Jodenster. “Boerka, nikab en hoofddoek verschillen alleen in aantal centimeters textiel, maar hun onderdrukkende en totalitaire symboliek is exact dezelfde”, aldus Van dermeersch. Ze stelde dat vrouwen de eerste slachtoffers zijn van de islam en dat de Koran en de sharia haaks staan op de gelijkwaardigheid van man en vrouw.

De Duitse politie laat in de Duitse pers weten een onderzoek in te stellen naar de mogelijke strafbaarheid van de uitspraken van Dewinter en Van dermeersch, en spreekt daarbij van mogelijke ‘Volksverhetzung’ (volksopruiing) (Bron: Sächsische Zeitung).

Het Vlaams Belang is van oordeel dat de uitspraken niets te maken hebben met zogenaamde ‘volksopruiing’. De uitspraken van Dewinter zijn niet meer dan een aanklacht tegen de massieve immigratiestroom en de hiermee gepaard gaande islamisering, en vallen aldus onder de vrijheid van meningsuiting.

De volledige toespraak van Filip Dewinter voor Pegida in Dresden kunt u herbekijken via www.pegida.de 

Sam Van Rooy
Perswoordvoerder Filip Dewinter

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...