PB : 08/03/2016 : Vlaams Belang eist veto tegen Turkse chantage

Vlaams Belang eist veto tegen Turkse chantage

 

Het Vlaams Belang roept premier Michel op zijn veto te stellen tegen de ontiegelijke voorwaarden die Turkije stelt om hulp te bieden bij het acute vluchtelingenprobleem.  

Dat Turkije zijn sterke onderhandelingspositie verder zou misbruiken, was al even voorspelbaar als schaamteloos. Ankara eist nog eens drie miljard, bovenop de al toegezegde drie miljard. Daarenboven eist Turkije een vervroeging van de afschaffing van de visumplicht voor Turkse staatsburgers én een versnelling van de onderhandelingen over EU-toetreding.  “Als Michel hiermee instemt lost hij het probleem niet op, maar breidt hij het uit. België dreigt alweer het braafste jongetje van de EU te worden en kritiekloos te buigen voor iets dat alleen maar schaamteloze chantage kan genoemd worden” , reageert Europees parlementslid Gerolf Annemans.

Het spreekt volgens Annemans immers voor zich dat de opheffing van de visumplicht zal worden geïnterpreteerd als een open uitnodiging voor de 78 miljoen Turken om hun aanwezigheid in West-Europa bijkomend te komen versterken. Een politieke wens die premier Erdogan zich overigens al met zoveel woorden liet ontvallen.

Ook de waanzinnige ‘one for one-oplossing’ – waarbij enerzijds Syrische vluchtelingen die in Griekenland aankomen terug naar Turkije worden gestuurd om anderzijds Syrische vluchtelingen vanuit Syrië naar Europa te brengen – tart de grenzen van de waanzin. Volgens Annemans zal deze regeling het aanzuigeffect immers vergroten in plaats van afremmen. “In plaats van de asielstroom te temperen, faciliteert men ze”. De partij eist dan ook dat de Belgische regering, en in het bijzonder de N-VA, zich volmondig achter het veto van de Hongaarse premier Viktor Orban schaart. 

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...