PB : 08/03/2016 : N-VA met begrotingsbillen bloot

N-VA met begrotingsbillen bloot

 

De N-VA en de regering-Michel staan met de begrotingsbillen bloot. Hun belofte om in ruil voor het bevriezen van hun communautaire eisen sociaaleconomisch orde op zaken te stellen, is gesmolten als sneeuw voor de zon. Dat zegt Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas in een reactie op een nieuw rapport van het monitoringcomité.

Daaruit blijkt dat de federale regering op zoek moet naar 3,1 miljard, wil ze haar doelstelling om in 2018 een begrotingsvenewicht te halen, realiseren. Maar eigenlijk is het tekort nog groter aangezien de uitgaven voor asiel hier niet in zijn opgenomen. Het werkelijke tekort bedraagt dus bijna 4 miljard. “Dat zijn Paarse cijfers”, reageert Barbara Pas, verwijzend naar Verhofstadt die er destijds een kunst van maakte de inkomsten te overschatten.

De verbintenis van de N-VA en haar minister Van Overtveldt dat deze regering de tering naar de nering zou zetten, blijkt niet alleen een gratuite belofte, volgens Pas is er ook sprake van manifeste leugenachtigheid. Ze verwijst daarbij onder meer naar de waarschuwingen van de eigen administratie alsook naar de rapporten van het Rekenhof. Daaruit blijkt dat Van Overtveldt meermaals werd gealarmeerd dat een miljardentekort dreigde. “Dat de financiënminister het licht van de zon liever ontkende en lustig bleef verklaren dat de begroting op koers zat, benadert de grenzen van de oplichterij”, aldus Pas.

Het Vlaams Belang-kamerlid vreest dat de regering door het tabellengegoochel van Van Overtveldt de rekening opnieuw zal doorschuiven naar de gewone man. “Nadat hij onder meer een indexsprong, een btw-verhoging, een gepeperde asielfactuur en nog meer van dat fraais door de strot kreeg geramd, mag de burger nu nog eens opdraaien voor het begrotingsgehuichel van Van Overtveldt.” Het Vlaams Belang kant zich met klem tegen verdere besparingen in de sociale zekerheid, maar pleit daarentegen voor een onmiddellijke asielstop om de begroting niet verder te laten ontsporen.

Klaas Slootmans
Persverantwoordelijke Vlaams Belang

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...